Malonogometni turniri mjesnih zajednica na području Hercegovine bliže se kraju. U Širokom Brijegu, Stocu, Mostaru, Livnu i Posušju natjecanje je završilo, u Čitluku se igraju polufinalni mečevi, u Tomislavgradu, Čapljini, Grudama i Ljubuškom natjecanje je u tijeku. Ove godine na završnici u Čapljini, na novoigrađenom sportskom terenu, najvjerojatnije će igrati i prvak iz općine Livno. Sigurni sudionici su: Ljuti Dolac (Široki Brijeg), Vidovo polje (Stolac), Bijelo polje (Mostar), Meljakuša (Posušje) i Žabljak Selo (Livno).

 

Natjecanje Lige MZ Posušje 2011. završeno je 03. kolovoza gdje je ekipa MZ Meljakuša bila bolja od MZ Broćanac rezultatom 2:1. Ljuti Dolac po peti put je pobjednik Lige MZ Široki Brijeg, a u finalu je bio bolji od MZ Trn također rezultatom 2:1. Liga MZ Mostar 2011. “Vjekoslav Arapović” pripala je ekipi iz Bijelog polja kojoj je ovo četvrto finale, a treći naslov. Pogoci u finalnom susretu pali su u doslovno zadnjim sekundama utakmice. Bijelo polje je povelo, ali ubrzo su napravili šesti akumulirani prekršaj, kojeg je uspješno izveo Josip Božić, najbolji igrač MZ Mostar 2011. Upravo je on u raspucavanju šesteraca bio neprecizan, te je tako naslov prvaka otišao u Bijelo polje. Vidovo polje i Stolac igrali su u finalu Lige MZ Stolac 2011., a uspješnija je bila mlada ekipa Vidova polja rezultatom 4:2. I pobjednik iz livanjske općine najvjerojatnije će nastupati na završnici malonogometne lige MZ Hercegovine u Čapljini, a kod njih je slavila MZ Žabljak Selo koja je u finalu bila bolja od MZ Potok rezultatom 5.2.

U Grudama je natjecanje došlo do četvrtfinalne faze, a finale je određeno za 12. kolovoza, dok je finale u općini Tomislavgrad zakazano za 14. kolovoza. U Čapljini je natjecanje još u skupnoj fazi koja se odigrava u Višićima, zbog rekonstrukcije sportskog terena u Čapljini. Čapljinsko finale zakazano je za 16. kolovoza, nakon kojeg će početi i završnica Liga Hercegovine za ovu godinu. Ljubušaci su završili natjecanje po skupinama, te sad slijedi ´knock-out´ faza.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>