Debakl u utakmici protiv Portugala (7-0) , u 2. kolu skupine G Svjetskog prvenstva, mogao bi imati teške posljedice za nogometaše Sjeverne Koreje, piše njemački Bild. U najgori je mogući trenutak sjevernokorejski diktator Kim Jong Il odlučio dozvoliti izravni prijenos utakmice reprezentacije, prvi takav iz inozemstva ikada.

Dosad su dvoboji nacionalne momčadi prikazivani s nekoliko sati odgode, kad bi se vlastodršci uvjerili da se njihovi nogometaši nisu osramotili.

No, valjda ohrabrene tek minimalnim 2-1 porazom od velikog Brazila, vlasti su dopustile prijenos utakmice protiv Portugala. Očito u krivom trenutku jer su im Ronaldo i društvo utrpali sedam golova.

Odmah su se nametnula pitanja hoće li nogometaši i treneri biti kažnjeni za sramotu koju su priuštili zemlji, a izbornik Kim Jong Hun je na press-konferenciji kratko odgovorio:

– Mislim da neće biti kazni.

No, bivši izbornik Sjeverne Koreje Moon Ki-nam, koji je 2004. prebjegao u Južnu Koreju, nudi drugačiju priču.

– U slučaju pobjeda sjevernokorejski nogometaši dobivaju za nagradu velike stanove. No, u slučaju poraza mogu završiti na radu u rudniku!

Dobro obaviješteni izvori japanske obavještajne službe su, piše Bild, također procijenili da je mogućnost teških kazni za igrače vrlo velika.

izvor: bljesak info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>