“Bicikliranjem kroz povijest ” – revitalizira se stara Ćirina pruga

e8dcebfd55c9d5d7bbfc0a0f8263a6f3_LU povodu početka provedbe projekta “Bicikliranjem kroz povijest” – Revitaliziranje stare uskotračne pruge “Ćiro”, u srijedu (11. veljače), u Zavali u općini Ravno održat će se sastanak na kojem će se projekt prezentirati, a projektni partneri potpisati memorandum o njegovoj zajedničkoj provedbi i promoviranju, kao i na promoviranju i razvoju turizma. Sastanak će biti održan u prostorijama Uprave Javnog poduzeća “Vjetrenica – Popovo polje” d.o.o. Ravno u Zavali s početkom u 10:00 h, priopćeno je iz REDAH-a.

Projekt financira Europska unija u okviru Programa Prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina, a provodi ga Javno poduzeće “Vjetrenica – Popovo polje” Ravno i partneri Regionalna razvojna agencija REDAH, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, Turistička zajednica općine Konavle, Turistička zajednica općine Trebinje te općine Čapljina, Ravno i Neum.

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom “Ćiro”, navodi se u priopćenju.

caportal.info