69bc9c3e85c501b0a6208cc7a55abbf9_LČelnici Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Demokratske fronte (DF) nisu se na sastanku dogovorili o formiranju nove Vlade FBiH.

Razgovori će biti nastavljeni u nedjelju, to je okvirno vrijeme, po riječima predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, kada bi javnosti trebalo reći jesu li se uspjeli dogovoriti ili ne.

Kako su ovi čelnici protekle nedjelje najavili današnje razgovore kao mogući dogovor o federalnoj vlasti, predsjednik DF-a Željko Komšić novinarima je kazao da ne želi govoriti šta je bilo sporno u današnjem susretu “jer ne treba u ovom trenutku otežavati stvari”.

Čelnici stranaka su kazali da nije bilo razgovora o raspodjeli samih ministarskih resora u budućoj vladi već o broju ministarstava koja treba da pripadnu svakoj od strana, piše Fena.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović je kazao da je njegova stranka bila spremna ustupiti jedno ministarstvo odnosno sa osam ministarstava preći na sedam, dok je lider HDZ-a Čović ponovio ono što je već poznato u javnosti da njegova stranka i dalje traži šest ministarstava.

Sastanku su nazočili i predstavnici Hrvatskog narodnog sabora (HNS), u čijem okrilju su osim HDZ-a BiH i druge stranke s hrvatskim predznakom.

Prvi.tv/caportal.net

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>