I evo jedan članak iz područja u kojem su Višići možda manje zastupljeni, a to je kultura, odnosno upoznat ćemo vas s jednim od umjetnika koji je nastanjen u Višićima, a čije se stvaralaštvo u zadnjih šest godina događalo ne samo na području BiH, nego i Hrvatske. Riječ je o gospodinu Vlatku Boškoviću, konceptualnom umjetniku – galeristi rođenom 1963. god. u Čapljini. Većinu slika možete vidjeti u ´Galeriji slika´ u albumu Art Galery Višići – Vlatko Bošković, kao i na facebooku stranici našeg sela.

Spomenuti umjetnik se nakon dužeg lutanja po kulturnoj sceni Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i BiH, te bogatim stvaralačkim iskustvom u koji spadaju plesni performansi, izložbe, konceptualni opusi, izrada nakita, aranžiranja scene i još široka lepeza umjetničkih formi. Trenutno živi i radi u Višićima gdje je i otvorena mala Art Galeryja, u kojoj se mogu pogledati i kupiti svi radovi: nakit, ukrasni predmeti, keramika, slike i rado će izaći u susret svim poklonicima umjetnosti da nešto vide i nauče.

Od 2002. god. Vlatko Bošković se bavi slikanjem, aranžiranjem izloga, te plesnim nastupima uz plesni studio ´X´. Također je i počasni član Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Makarskoj, gdje je stalno izlagao od 2006. god. Slike nastaju tehnikom pastela, ulja, akrilika i 3D tehnika. “Sve drage ljude dobre volje, koji na tren žele pobjeći od nekad grube stvarnosti i životom koji nekad ne teče u smjeru koji želimo, pozivam da u svako doba mogu vidjeti izložbene eksponate i odmoriti oči, dušu i tijelo uz stvari koje vole. Hvala!”

Gosp. Vlatko Bošković dosad je izlagao u:

Mostar – Club Koncept (2004.), Tržni centar Rondo (2005.)

Čapljina – Club Key (2005.)

Metković – Club Crystal (2007., Sportska ulica)

Sarajevo – Villa Park (2005.)

Makarska – Galerija Gojak (2007.), HDLU (2009.)

Split – Podrumi Dioklecijanove palače (2008.)

Buna – Villa Ivanković (2009.)

Podgora – Crkva Mrkušića dvori (2006.)

Svaku slijedeću izložbu gosp. Vlatka Boškovića popratit ćemo na našoj stranici, a svi zainteresirani koji žele kupiti neko umjetničko djelo, nakit ili suvenir ručne izrade uz prigodne cijene mogu posjetiti umjetnika ili kontaktirati brojeve telefona:

0038591/523-9670  Art Galery Bošković – Višići

036/814-564           Art Galery Bošković – Višići

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>