NK KamešnicaHNK Višići (0:0)   0:1

Gledatelja: 100.

 

HNK Višići furiozno su ušli u sezonu 2010./2011., gdje su u dva odigrana kola upisali dvije pobjede s identičnim rezultatom (1:0). Prvo je ´pala´ HNK Sloga iz Uskoplja na Čaerima, a danas je u Kamešnici stradao istoimeni domaćin. Utakmica je protekla bez izglednijih šansi, a jedini pogodak pao je nakon ulaska u igru Adrijana Matića, novog-starog igrača koji je odlično zatvorio lijevu stranu obrane. Prije njegovog ulaska na toj strani odlično su surađivala dva ´hercegovačka Bosanca´, Dejan Stojak i Josip-Ilija Kalfić. Drugu stranu neutralizirao je Bariša Šiljeg, dok su centralni dio obrane držala dva ´stara vuka´, Dalibor Brkić i Darko Mustapić. U sredini terena neumorno je gotovo čitavu utakmicu trčao Mladen Đondraš, s kojim je savršeno surađivao Andrej Zvono, koji je ´pitao´ trojicu svojih isturenih suigrača: superbrzog Kajtazija, visokog Macu i lucidnog Blaževića. Također su i dva igrača s klupe, Amel Taslidža i Adrijan Matić, održala visoki ritam koji su nametnuli njihovi suigrači.

Domaća ekipa je očigledno bila trkački na nižem nivou od naših nogometaša, koji ipak nisu uspjeli ugroziti domaćeg vratara. Valja tek izdvojiti kontru hitrog Donija Kajtazija na početku utakmice, ali domaći igrač ga je uspio sustići u šesnaestercu i čistim klizećim startom odnijeti loptu. U drugom poluvremenu ista slika kao u prvom, bez izglednih šansi. Trener Nikica Knežević Pegi, zbog odsutstva par važnijih igrača (Danijel Ležinić, Nikica Raguž Weah, Ilijan Rajič, Ivica Matić, Goran Bule Kuli, Osman Šoše), morao je odabrati zatvoreniju varijantu igre, te pokušati nešto uraditi iz kontri, što mu je na kraju donijelo pobjedu i vrijedna tri boda. Munjevita kontra sijevnula je pred sami kraj utakmice (87. minuta), a nju je hladnokrvno realizirao Andrej Zvono (kapetan). Ubrzo poslije toga domaćini gube živce, te najstariji i najiskusniji igrač NK Kamešnice dobiva izravni crveni karton zbog nasrtaja na Dalibora Brkića. Trebalo je par minuta da se ova situacija riješi, a nakon toga glavni sudac je odlučio odsvirati kraj. Sastav HNK Višići: Zlatan Repeša Babo, Josip-Ilija Kalfić, Bariša Šiljeg, Dalibor Brkić, Darko Mustapić, Dejan Stojak, Mladen Đondraš, Andrej Zvono, Doni Kajtazi, Niko Blažević i Marcel Mace. U igru su još ušli Amel Taslidža i Adrijan Matić. Na klupi za rezervne igrače ostao je drugi golman Matko Dodig.

Šećer na kraju!! Ova je pobjeda možda ostvarena najvećim dijelom zbog premijernog nastupa višićkih navijača, koji su svojim nogometašima usred Kamešnice napravili ´domaći štimung´. Jedino im za rukom nije pošlo popraviti klimatske prilike, ali su ubrzo pronašli načina da se ugriju. Pošto su nogometaši morali trčati da im ne bude hladno, navijači su se morali okrenuti ispijanju piva, koje im je močilo grlo iz kojeg su izlazili glasni povici podrške. Tako je gromoglasno navijanje desetak naših navijača zamrzlo ionako već hladnu Kamešnicu. Šta drugo reći nego svaka čast momcima na navijanju, koje se nastavlja idući vikend, točnije u nedjelju (05. rujna, 17:00 h), kada u Višiće dolazi ekipa Kupresa. Ovom prilikom pozivamo sve ostale, i stare i mlade, da se pridruže navijanju na Čaerima.

Također obaviještavamo sve zainteresirane da će se u srijedu (01. rujna) u prostorijama OŠ Lipanjske zore Višići održati sjednica na kojoj će se odlučiti o imenu navijačke skupine, pa pozivamo sve zainteresirane da dođu i iznesu svoj prijedlog.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>