Iz godine u godinu svojim radom i rezultatima HNK Višići pokazuje kako jedna mala sredina može imati organiziranu i uspješnu školu nogometa koja se u kontinuitetu razvija. Epitet jedne od najkvalitetnijih nogometnih škola u dolini Neretve potvrđuju i mnogi uspjesi u različitim kategorijama, a više o tome i kakvi su planovi za budućnost odlučili smo saznati u samome klubu.

Najveće uspjehe u posljednje vrijeme ostvarila je U-15 selekcija HNK Višići, koja je i jedna od prvih mladih generacija koja je prošla sve uzrasne selekcije u klubu i čiji rad itekako dolazi na naplatu. Posljednja potvrda kvalitete je stigla u vidu obrane naslova najbolje kadetske momčadi Lige Mjesnih zajednica Grada Čapljine. I to ne samo da su osvojili nego su izdominirali konkurenciju i završili turnir s pet pobjeda i gol razlikom 33:4. Naravno, pobrali su i sve individualne nagrade.

Pored osvojene Lige MZ mladi Višićani su u nešto šarenijem sastavu ove godine stigli i do završnice Coca Cola Cup-a Hrvatska na kojem je nastupilo preko 300 ekipa. Dvodnevna završnica je igrana u Splitu, a mjesto među najboljih 16 momčadi osigurali su osvajanjem gradskog natjecanja u Metkoviću, te županijskog u Dubrovniku. Na žalost, sreća ih nije poslužila na samom otvaranju splitske završnice te su minimalno poraženi od kasnijeg osvajača 4. mjesta, pulskog Uljanika, rezultatom 1:0, međutim sami plasman među 16 najboljih momčadi već je veliki uspjeh.

Osim na navedenim turnirima, Višići imaju i tri uzrasne kategorije koje redovno treniraju i natječu se pod okriljem NS FBiH i to kadetsku (2003. i mlađi), pionirsku (2005. i mlađi), predpionirsku (2007. i mlađi), te početnike (2009. i mlađi) za koje još uvijek ne postoje službena natjecanja. Nogometna akademija trenutno broji oko 70 članova, no iz HNK Višići stalno pozivaju svu djecu da se priključe. Treninge u školi nogometa vode licencirani treneri koji djeci omogućuju stvaranje novih prijatelja i razvoj vještina i samopouzdanja, u zabavnom i sigurnom okruženju te će nastojati razviti povjerenje, fair play i timski rad, kao i dobru zabavu.

Kako doznajemo iz kluba, radni fokus je isključivo na omladinskom pogonu, a filozofija i sportska vizija temelji na razvoju i poduci mladih igrača te usavršavanju njihova talenta. Tome svjedoče i brojni infrastrukturni projekti nedavno pokrenuti u Višićima, radi se na trening centru koji će omogućiti optimalne uslove za razvoj mladih igrača, poglavito se tu radi o povećanju sigurnosti na terenu, zamjena dotrajale ograde, pa postavljanju reflektora na glavni teren što će uvelike olakšati raspored treninga, te izgradnja pomoćnog terena i terena za mininogomet. Iako su financije dosta ograničene, sve to je moguće uz svesrdnu podršku Grada Čapljine, privatne sponzore te vrijedne i entuzijastične ljude iz kluba koji svakodnevno i isključivo volonterski rade kako bi omogućili još kvalitetnije uvjete za rad te stvorili priliku da i u budućnosti uživamo u još boljim rezultatima HNK Višići.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>