Firma ADRIA HISHTIL RASADNIK d.o.o. je osnovana od strane 4 partnera, koji su udružili dugogodišnje znanje, vrhunsku tehnologiju i poznavanje tržišta. Cilj poduzeća je podmiriti potrebe novonastalog tržišta sadnica na području srednje Europe, Balkana kako i brzo rastućeg tržišta kalemljenih sadnica u Italiji i ostalim zemljama Europe.

SAMO NAJBOLJE JE DOVOLJNO DOBRO
Vlastita iskustva su nas naučila da je kvalitetna sadnica pored genetskog potencijala sorte glavni uvjet za visoki i siguran prinos. Radi toga je poduzeće okrenuto kontinuiranom istraživanju i razvoju.

 

 


O lokaciji

Za igradnju rasadnika smo odabrali Gabelu u dolini Neretve u Hercegovini na samoj granici sa Hrvatskom. Na tom je području po mišljenju arheologa i povjesničara nekada bilo naselje Homerove Troje. Meksički arheolog Salinas je o tome napisao knjigu u kojoj opisuje zemljpisni položaj i karakteristike Gabele istovjetan onom u kojem su u blagostanju nekad uživali stanovnici slavne Troje.

Rasadnik je izgrađen u Gabeli u blizini rijeke Neretve sa ukupnom površinom 1,5 hektara. U građenju je korištena vrhunska konstrukcija koja propušta najviše svijetla i opema koja osigurava optimalnu klimu sadnicama nezavisno od vanjskog vremena. Za postizanje vrhunske kvalitete sadnice je bitna i klima, sa puno sunca, koje daje svjetlo potrebno biljkama što su odlike podneblja u kojem je građen rasadnik.

Kombinacija vrhunske tehnologije, optimalne klime i stručne radne snage su preduvjeti i garancija za proizvodnju kvalitetnih sadnica koje će davati našim kupcima ran, visok i siguran prinos.


Tehnologija

Brz prijenos vrhunske upotrebljive tehnologije u tehnološki proces Adrie Hishtil je usko vezan sa tradicijom, iskustvom i znanjem Talijanskog poduzeca Centro Seia (www.centroseia.it) i Izraelskog poduzeća Histhil (www.hishtil.com) koje su vodeća poduzeća u proizvodnji sadnica u Mediteranskoj klimi. Tehnologija proizvodnje sadnicaje specijalizirana prije svega za proizvodnju standardnih i kalemljenih sadnica plodovitog bilja u supstratu kao i u staklenoj vuni. Za osiguranje zdravih sadnica rasadnik je potpuno zatvoren sa mrežama za zaštitu od insekata koje sprečavaju prijenos virusa sa insektima. Kod kalemljena i inače se radi po visokim higijenskim standardima koji sprečavaju unos virusa i bakterijskih bolesti.

Pored vrhunske tehnologije i visoke kvalitete sadnica za nas je veoma bitna i točna isporuka sadnica. Prijevoz sadnica do krajnjeg kupca je uvijek organiziran od Adrie Hishtil jer prijevoz smatramo kao dio tehnologije koja bitno utječe na krajnji rezultat. Transport od plastenika do krajnjeg kupca obavlja se u klimatiziranim kamionima u kojima je osigurana potrebna temperatura što čini optimalne uvjete za optimalnu proizvodnju i zadovoljstvo naših kupaca.


Dragi proizvođači.

Želimo vas saslušati i prilagoditi se vašim potrebama tehnologijom proizvodnje sa širokim izborom različitih tipova sadnica. Kažite nam što želite. U kvalitetnoj suradnji svi možemo samo napredovat, jer VAŠE ŽELJE SU NAŠ IZAZOV!

 

Adria Hishtil rasadnik d.o.o.

Gabela bb
88300 Čapljina
BiH
T/F: 00387 36/ 821-139

 

 

{xtypo_alert} SPONZORIRANI ČLANAK {/xtypo_alert}

{jcomments off}

Komentari (1)

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>