Krađa u Višićima – u zadnje vrijeme učestala pojava

U Višićima se u zadnje vrijeme dogodila nekolicina kaznenih djela otuđivanja imovine (poljoprivredni strojevi), a jutros (petak, 17. studeni) su prema neslužbenim informacijama tri ženske osobe u automobilu marke Kadett (boja kave) ukrale veću količinu novca iz obiteljske kuće u Višićima. Policijska potraga je u tijeku i svaka informacija im je dobrodošla. Stoga apeliramo mještane na oprez, jer su neke nepoznate osobe u posljednje vrijeme kroz naselje išle po obiteljskim domovima i “tražile pomoć” , odnosno “prikupljale informacije” koje su im potrebne.

VIDEO: Sjajan potez nogometaša Višića: Varka iz BiH o kojoj pričaju širom svijeta

Zaostali susret 2. kola Županijske lige HNŽ donio je pobjedu Iskre u Stocu nad HNK Višići rezultatom 2:1. Međutim, gol koji su postigli gosti našao je svoje mjesto među najboljim potezima sezone, a o ovom potezu se komentira i na poznatim europskim stranicama.

Sjajnom varkom višićani su došli do gola. Nakon što je Čerkez izveo slobodnjak, nekoliko igrača Višića je propustilo loptu, što je iznenadilo nogometaše Iskre koji se nisu najbolje snašli u ovoj situaciji. Na kraju je lopta završila u mreži. Pogodio je Dejan Stojak za u tim trenucima izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, domaći su do kraja uspjeli doći do trijumfa, ali akcija koju su napravili nogometaši Višića privukla je izuzetnu pažnju. O njoj se govori i na poznatim europskim stranicama koje se bave interesantnim situacijama s niželigaških terena, većinom iz Engleske, ali i ostalih dijelova svijeta, a snimak je pregledan preko 2 milijuna puta i skupio na tisuće komentara.

https://www.youtube.com/watch?v=RFDW05iJGGA

sportsport.ba

Mame Limača organiziraju humanitarnu utakmicu za Ivana Karamatića

Ove nedjelje, 19. studenog u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini odigrat će se amaterska utakmica humanitarnog karaktera, između ekipa ”Mame Neum” i ”Mame Limača Čapljina” .

”U današnje vrijeme ima dosta potrebitih i bolesnih ljudi, a mi smo ovaj put odlučile zaigrati i pokušati skupiti sredstva za teško oboljelog Ivana Karamatića iz Višića. Ulaz na utakmicu je slobodan, a mi mame se nadamo da će stanovnici našeg grada doći na ovu humanitarnu utakmicu i podržati istu u što većem broju”, istaknule su Mame Limača iz Čapljine.

Pozivaju se svi zainteresirani ljubitelji nogometa i ljudi dobre volje da dođu na humanitarnu utakmicu te simbolično pridonesu oporavku mladog Ivana Karamatića iz Višića. Početak utakmice zakazan je za 18:00 sati, a donacije za Ivana mogu se ostaviti u kutijama koje će biti postavljene u dvorani.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći u nedjelju u Gradsku sportsku dvoranu u Čapljini, a koji imaju želju pomoći, mogu to učiniti uplatom na broj računa:

Ivan Karamatić

Višići b.b.

88300 Čapljina, Bosna i Hercegovina

TRANSAKCIJSKI BROJ RAČUNA:

otvoren kod INTESANPAOLO BANKE: 1544039923838715 ili 238387-21-458005

TRN BANKE: 1540010000001910

DEVIZNI:

IBAN: BA391544039923838715 ,            S.W.I.F.T.: UPBKBA22

hercegovina.info

Predavanje za roditelje na temu “Rano prepoznavanje ovisnosti o drogama u djece”

Obavještavaju se roditelji učenika 8. i 9. razreda da će se realizirati radionica za roditelje u sklopu projekta „Rano prepoznavanje ovisnosti o drogama u djece“. Predavanje će se održati u srijedu (15. studeni) u 16:00 h u školi, a istog dana isto predavanje održati će se i u PŠ Domanovići u 14:00 h. Mole se roditelji da odvoje vrijeme za ovo važno predavanje i odazovu se na poziv. (više…)

HNK Višići: Kraj jesenskog dijela sezone za sve kategorije

Sve kategorije HNK Višići ovoga vikenda odigrali su svoje zadnje utakmice u prvom dijelu sezone. Predpioniri i pioniri dočekali su Klis i upisali pobjede, dok su seniori odigrali dvije utakmice u dva dana i nažalost upisali dva poraza, koja su ih koštala prvog mjesta na tablici. U nastavku teksta donosimo vam tablice i listu strijelaca svih kategorija. Petar Juras i Ermin Krvavac postigli su 4 pogotka za seniore, Petar Brajković 18 za predpionire i Krešimir Dugandžić 4 za pionire. Seniori i predpioniri na kraju su završili na 3., a pioniri na 4. mjestu (više…)

HNK Višići: U subotu (11. studeni) protiv FK Iskra u Stocu, a u nedjelju (12. studeni) protiv NK Mostar na Čaerima

Nogometaše Višića čeka pakleni vikend, odnosno trebaju odigrati dvije odgođene utakmice. Prvo će u subotu (11. studeni) u 14:30 h na gradskom stadionu u Stocu igrati protiv FK Iskra. Polazak igrača je u 13:00 h sa stadiona Čaeri. Zatim slijedi domaća utakmica u nedjelju (12. studeni) protiv NK Mostar. Ukoliko upišu obje pobjede naši nogometaši imati će dva boda više od FK Bjelopoljac (17 bodova), ali i utakmicu više.

Otvoren za promet novoizgrađeni GP Metković (Doljani)

Danas je bez najave u podne pušten u promet novoizgrađeni granični prijelaz Metković (Doljani). Na prijelazu smo osim djelatnike carine i granične policije zatekli i g. Ante Kapulicu, načelnika Službe za izgradnju graničnih prijelaza u Ministarstvu financija, koji je u obraćanju medijima izjavio da prijelaz ima uporabnu dozvolu jer je izgrađen u skladu sa svom potrebnom dokumentacijom i glavnim projektom. Utvrđena je tehnička ispravnost objekta i on ne vidi razloga da novi granični objekt ne bude pušten u funkciju. Smatra da su se stekli uvjeti za kvalitetniji rad carinskih i policijskih službenika.

Pitali smo g. Kapulicu kako će se rješavati problemi prometnih čepova koji će utjecati na život lokalnog stanovništva. Odgovorio je da će se ti problemi rješavati u hodu i u interesu građana, te da prvo što treba napraviti je izmjestiti turističke autobuse na GP Nova Sela jer je to veliki prijelaz s dostatnim kapacitetima. Zato do ljeta treba jasno definirati sa susjednom državom usmjeravanje prometa na Nova Sela postavljanjem prometne signalizacije već u Čapljini koja će funkcionirati u špici ljetnih gužvi.

O planovima za dodatni otkup kuća za proširenje graničnog prijelaza za sada g. Kapulica ne bi govorio. Smatra da prvo treba vidjeti razvoj situacije, a eventualno proširenje koje može biti isključivo s hrvatske strane granice treba proći zakonom određeni postupak.

Pitali smo g. Kapulicu zašto nije unaprijed građanima najavljeno ovo današnje otvaranje na što je on odgovorio da je to ustaljena praksa koja je primijenjena na preko 120 novih graničnih prijelaza u Republici Hrvatskoj koji su otvoreni u zadnjih par godina. Ali da se možda moglo i najaviti da građani budu unaprijed obaviješteni.

FOTO: visici.com

TEKST: likemetkovic.hr

FOTO: Čapljinski vatrogasci očistili oluke na školi u Višićima

Čapljinski vatrogasci, među kojima su bili i bivši učenici naše škole, danas (četvrtak, 09. studeni) su očistili oluke na školi u Višićima. Naime, oluci se nisu dugo vremena čistili zbog lošeg stanja krova i opasnosti hodanja po istom prilikom čišćenja, pa su stoga na našu molbu vatrogasci došli i očistili oluke kako vlaga ne bi prodirala u zidove i tako ih uništila. Brzom intervencijom riješili su problem, a također su ponudili svoju pomoć i oko drugih stvari, pogotovo što se tiče čišćenja i uređenja školskog dvorišta. Ovim putem im se zahvaljujemo, a u fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo. (više…)