Bijela kuga pogodila Hercegovinu

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji umrlo je 1899 osoba, u ŽZH 722 osoba, a u HBŽ-u 689 osoba. U Županiji Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji u prošloj godini zabilježen je negativan prirodni priraštaj. Za deset mjeseci prošle godine, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, na području ove tri županije umrlo je 3310 osoba, a rodilo se 2267 djece. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji umrlo je 1899 osoba, u ŽZH 722 osoba, a u HBŽ-u 689 osoba. Zanimljivo da je u HBŽ-u umrlo duplo više osoba nego što se rodilo. (više…)

FBiH: U pet godina nestalo osnovaca za čak dvanaest škola

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u prvih devet mjeseci 2017. u BiH je rođeno 21.455 djece, dok je umrlo 27.176 osoba. Iz tih podataka vidljivo je kako je BiH u samo prvih devet mjeseci 2017. izgubila 5721 osobu. Agencija za statistiku BiH još nije objavila podatke o kretanju u posljednja tri mjeseca prošle godine, ali iz ovih podataka proizlazi kako mjesečno u BiH umre oko 635 osoba više nego što ih se rodi, piše Večernji list BiH. (više…)

Poljoprivrednici upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava moraju ažurirati podatke o proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava trebaju izvršiti promjenu podataka za animalnu i biljnu proizvodnju. Promjena podataka je obvezna i vrši se u periodu od 01. siječanj 2018. do 31. ožujka 2018.godine. Promjenu podataka i sve informacije u vezi promjena možete uraditi i dobiti u uredu br. 16 Općine Čapljina.

radio-capljina.com

Menalo: Hajduk je najveći hrvatski klub, ali i dalje sam igrač Širokog

Najbolji mladi igrač Premijer lige BiH uskoro bi mogao napustiti naš nogomet. Prijelazni rok tek je krenuo, no mnogi ga odavno vide na Poljudu, a čini se da ni on sam ne bi imao ništa protiv. Ante Erceg je iz Hajduka otišao u Al Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a to je po mnogima najava dolaska Luke Menala sa Pecare na Poljud. Mladi bh. reprezentativac kaže da je spreman na transfer, ali da još nije obavio konkretnu priču… (više…)

Poznati svi sudionici 28. po redu memorijala “Andrija Anković” u Gabeli

Nogometaši Hajduka iz Splita četvrti su sudionici 28. po redu memorijala “Andrija Anković” koji će 02. i 03. veljače biti održan na stadionu Perica Pavlović u Gabeli. Već ranije sudjelovanje su potvrdili NK GOŠK, HŠK Zrinjski i FK Sutjeska Nikšić, a vrijedni čelnici GOŠK-a tražili su još jedan klub koji bi dodatno privukao pažnju navijača, ali i medija. (više…)