Osnovana udruga korisnika voda ”Višićka kaseta”

Osnivanjem Udruge korisnika voda “Višićka kaseta” pokrenut je jedan od najvećih projekata u Čapljinskoj poljoprivredi. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu u koji se planira uložiti od 8 do 10 milijuna maraka u sustav odvodnje i navodnjavanja čeljevskog, gnjiliškog i višićkog polja. Crpna stanica nalazit će se na Neretvi u blizini Pošte u Višićima, glavni cijevovod ide kroz višićku ulicu Misir, odakle će se račvati prema Gnjilištima, Krupi i stadionu Čaeri.
Na osnivačkoj skupštini nazočilo je 50-tak zainteresiranih žitelja Gnjilišta, Čeljeva i Višića.  (više…)

FOTO: Čapljina će ugostiti putujući festival za djecu “FutureA”

Općina Čapljina će 29. svibnja  2018. na Trgu kralja Tomislava ugostiti putujući festival za djecu “FutureA” u organizaciji fondacije “Out of Area”. Ovom prilikom općine Čapljina – općinski načelnik kao domaćin, po principu dobrovoljnosti, poziva sve škole Hercegovačko-neretvanske županije i svu djecu na Futurea Festival. Sva djeca sa svojim školama ili svojim roditeljima moći će uživati u 35 radionica koje će 135 nizozemskih i 40 čapljinskih volontera u Čapljini na Trgu kralja Tomislava organizirati za njih. Likovi iz bajke, Snjeguljica, Nada the Dog, klaun Keppie, Sirena Hana i Jack Sparrow će poželjeti dobrodošlicu za svu djecu na festival. Djeca će moći isprobati glazbene instrumente i bubnjati na pokretnoj glazbenoj sceni.

(više…)

Najava utakmice: Mlađe kategorije dočekuju NK Mostar

U nedjelju (27. svibanj) u 10:00 h i 11:00 h mlađe kategorije igraju svoju posljednju ovosezonsku domaćinsku utakmicu, a protivnik je ekipa NK Mostar. A zadnja utakmica je gostovanje u Klisu (03. lipanj). Predpioniri bi pobjedom osigurali 3. mjesto na ljestvici, dok pioniri imaju tri boda više i utakmicu manje upravo od NK Mostara, a također zauzimaju 3. mjesto. Možemo zaključiti da naše mlađe kategorije ostvaruju odlične rezultate, a za nešto više treba i pomoć publike, pa se nadamo da će Čaeri u nedjelju biti ispunjeniji nego obično. Seniori su u ovom kolu slobodni, a u posljednjem kolu gostuju kod ekipe NK Mostar (03. lipanj).

FOTO: Sigurna pobjeda u posljednjoj ovosezonskoj utakmici na Čaerima

U nedjelju (20. svibanj) je na Čaerima odigrana posljednja ovosezonska utakmica u Županijskoj ligi HNŽ. HNK Višići ugostili su ekipu iz Vrapčića, FK Lokomotiva. Utakmica je praktički riješena već u prvom poluvremenu kada su gostili gubili 3:0, a još jedan pogodak primili su u drugom dijelu, tako da je konačni rezultat bio 4:0. U idućem kolu HNK Višići su slobodno, a u zadnjem igraju protiv NK Mostar. (više…)

FOTO: Mlađi uzrasti HNK Višići poraženi u Neumu

Jučer (ponedjeljak, 21. svibanj) su, zbog pričesti u Neumu koja je bila u nedjelju, odigrane utakmice mlađih uzrasta. Prva utakmica, ona predpionira počela je u 17:30 h. Veliki hendikep bio je nedostatak vratara Josipa Šutala, koji je bio na Coca-Colu Cupu u Pločama, te je stigao tek pred kraj prvog poluvremena. Pioniri su bili još više oslabljeni, jer je polovica ekipa nastupila na turniru u Pločama, a u Neumu nisu imali zamjene. Stoga su porazi bili logičan slijed, a ekipi HNK Neum čestitamo na pobjedi i korektnoj igri, te osvojenom prvom mjestu u kategoriji pionira. (više…)

FOTO: Učenici OŠ “Lipanjske zore” i članovi HNK Višići nastupili na Coca-Cola Cupu 2018.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Sportskih igara mladih. “Osim sportskog i natjecateljskog dijela turniri su platforma kroz koju djeca svoje vrijeme iskoriste za druženje, razvijaju temeljne životne vrijednosti i osvještavamo ih o važnost suživota s prirodom” istaknuli su organizatori. Rekordnu 2017. godinu obilježilo je više od 30.000 igrača na nogometnim terenima diljem Hrvatske. Broj kvalifikacijskih turnira povećava se svake godine tako da će se ove godine održati u čak 80 gradova. Naši mladi nogometaši samoinicijativno su se prijavili u došli su do finala županijskog natjecanja. (više…)

Javni poziv na osnivačku skupštinu Udruge korisnika voda ”Višićka kaseta” Višići

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači i svi zainteresirani stanovnici naseljenih mjesta Gnjilišta, Čeljeva i Višića na osnivačku skupštinu Udruge korisnika voda ”Višićka kaseta” Višići (projekt odvodnje i navodnjavanja Višićke kasete (područje višićkog, čeljevskog i gnjiliškog polja) koja će se održati u ČETVRTAK, 24. 05. 2018. godine s početkom u 20:00 sati u prostorijama Osnovne škole ”Lipanjske zore” u Višićima.

foto: caportal.in

Najava: HNK Višići protiv FK Lokomtiva na Čaerima

Danas (nedjelja, 20. svibanj) u 17:30 h HNK Višići igraju svoju posljednju domaćinsku utakmicu u ovoj sezoni protiv FK Lokomotiva. U jučerašnjoj utakmici HNK Kruševo pobijedilo je NK Međugorje (5:2) i zauzelo 1. mjesto s utakmicom više od FK Bjelopoljac. Preostali parovi ovoga kola su: FK Bjelopoljac-HNK Buna, FK Blagaj-NK Mostar, dok je FK Iskra slobodna. Mlađe kategorije gostuju u Neumu.

FOTO/VIDEO: Katarina Bošković primila nagradu Zavoda za školstvo za prvo mjesto u krasnoslovu

Pobjednica županijskog natjecanja u Krasnoslovu za učenike 4. razreda Katarina Bošković primila je nagradu Zavoda za školstvo Mostar u povodu svečanosti Dana Zavoda koja je održana u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače 18. svibnja 2018. U sklopu te svečanosti dodjeljuju se nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim natjecanjima iz različitih predmeta i područja. (više…)