FOTO: Dani hrvatskog jezika u OŠ “Lipanjske zore”

U povodu Dana hrvatskog jezika u predmetnoj nastavi hrvatskog jezika u CŠ Višići i PŠ Domanovići uz pomoć naših nastavnica Marine Galić, Marijane Milićević i Danijele Milanović različitim aktivnostima obilježili smo Tjedan hrvatskog jezika. Dani hrvatskog jezika manifestacija su gdje se na poseban način pokušava osvijestiti značaj hrvatskog jezik. To je i spomen na jedan od najvažnijih dokumenata u tom polju, a to je “Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog jezika” iz 1967. god. kada je udaren temelj samostalnosti i posebnosti hrvatskog jezika. (više…)

FOTO: Predstavljamo naše škole – PŠ Dračevo

Za predzadnju stanicu, odnosno područnu školu ostavili smo Dračevo, koju su ispred novinarske sekcije OŠ “Lipanjske zore” posjetile Marina Valjan i Nikolina Limov. Ovo je škola s dosta dugom tradicijom i povijesti, koja je početkom 21. stoljeća obnovljena. Naime, zgrada stare škole je izgorjela, pa je izgrađena nova. U nastavku teksta pogledajte i pročitajte što su zabilježile učenice novinarske sekcije. (više…)

FOTO: Učenice naše škole na županijskom natjecanju u recitiranju

U četvrtak (15. ožujka 2019.) učenice naše škole Ivana Udženija, Nikolina Limov, Lucija Maslać i Marijana Cvitanović u pratnji nastavnice hrvatskog Marijane Milićević i ravnatelja Đure Raguža sudjelovale su na županijskom natjecanju u recitiranju za učenike predmetne nastave koje se održavalo u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Sudjelovalo je oko 25 škola iz Hercegovačko-Neretvanske županije uključujući i Osnovnu školu za djecu s posebnim potrebama iz Mostara. Učenica Ivana Udženija bila je recitator, Nikolina Limov išla je kao autor pjesme, Lucija kao glumica, a Marijana kao glazbena pratnja na gitari. Podsjetimo, na školskom natjecanju za najbolju pjesmu pobijedila je pjesma “Cipele” koju je napisala Nikolina Limov, dok je Ivana Udženija bila pobjednica u recitiranju. (više…)

FOTO: Predstavljamo naše škole – PŠ Domanovići

Novinarska sekcija ovoga puta odlučila je predstaviti područnu školu Domanovići, koja je jedina od područnih škola s devetogodišnjim obrazovanjem. Nedavno je obnovljen vanjski dio škole (termo-fasada, krov, vanjski otvori), a poslije toga obnovljeni su i unutarnji otvori, pa je škola sada u dosta boljem stanju. Nadamo se da će i unutarnje uređenje doći brzo kako bi škola bila potpuno prikladna za učenike i djelatnike. Što je zabilježila novinarska sekcija OŠ “Lipanjske zore” Višići pogledajte u nastavku teksta. (više…)

Općina Čapljina trenutno bez vode

Zbog puknuća glavne vodovodne cijevi u naselju Tasovčići, od noćas, veći dio općine Čapljina je bez vode. Kako nam je rekao dežurni radnik JKP Čapljina, radi se o većem puknuću u naselju Tasovčići i nije poznato do kada će općina biti bez opskrbe vode a moguće da će radovi potrajati i tokom cijelog dana.

Baka Jela proslavila 103. rođendan u Domu za stare i nemoćne osobe u Domanovićima

Novinari Radia postaje Čapljina odradili su intervju s bakom Jelom Jurica, inače rodom iz Dračeva koja je proslavila svoj 103 rođendan.

Izvor: radio-capljina.com

Jela Jurica, korisnica Doma za stare i nemoćne osobe u Domanovićima proslavila je 15. ožujka 2018. godine rođendan i sad ima navršene 103 godine. Sretan rođendan želi joj i Radiopostaja Čapljina. Na sljedećem linku možete poslušati i tonski zapis: http://www.radio-capljina.com/aktualnosti/item/659-baka-jela-proslavila-103-rodendan-u-domu-za-stare-i-nemocne-osobe-u-domanovicima.html

FOTO: Predstavljamo naše škole – PŠ Bobanovo Naselje

Nastavljamo i dalje s predstavljanjem područnih škola koje su dio Osnovne škole “Lipanjske zore” Višići. Danas vam donosimo reportažu novinarske sekcije iz centralne škole, od kojih smo preuzeli tekst i foto (oslipanjskezore.visici.com) o područnoj školi u Bobanovom Naselju koja je osnovana 2005. godine. U nastavku teksta pogledajte i pročitajte što su to “mali novinari” saznali. (više…)