Počinje popularni malonogometni turnir Višići 2015, ove godine u tri kategorije!

Tradicija višićkog malonogometnog turnira se nastavlja i ove godine, HNK Višići uz podršku Mjesne zajednice Višići organizira ‘Tradicionalni malonogometni turnir Višići 2015’.

Od nedjelje, 26. srpnja 2015., oči svih istinskih ljubitelja (malo)nogometnih zbivanja biti će uprte prema Višićima, točnije, prema igralištu O.Š. ‘Lipanjske zore’ Višići gdje će se održavati Tradicionalni malonogometni turnir ‘Višići 2015’.

Nastupiti će tri kategorije, uz standardne seniore i limače (2004. godište i mlađi), ove godine po prvi puta biti će organiziran i veteranski turnir za sve koji imaju 33 godine i više! Kotizacija za seniore iznosi 100,00 KM, dok su uplate za limače i veterane po 50 KM. Za najbolje su osigurani pehari i bogate nagrade!

Prijave traju do 24.07.2015. u 20:00 h kada je i izvlačenje parova. Prijave se zaprimaju na brojeve telefona 063/746-269 i 063/388-734, te u caffe baru ‘Parni Valjak’, caffe baru ‘Brend’, caffe baru ‘Fenix’ i caffe baru ‘Classic’. (U prijavama obavezno navesti ‘ime ekipe‘, ‘voditelja ekipe‘ i ‘broj za kontakt‘ te za koji se turnir prijavljuje ekipa.)

I ove godine vas uz nogometne majstorije očekuje animacijski program i ugostiteljska ponuda. Pokrovitelj turnira je Ured načelnika Općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić.

Svakodnevne izvještaje i rezultate moći ćete kao i uvijek pratiti na portalu visici.com i Facebook stranici HNK Višići.

Od nedjelje, 26. srpnja 2015., oči svih istinskih ljubitelja (malo)nogometnih zbivanja biti će uprte prema Višićima, toč…

Posted by HNK Višići on 11. srpanj 2015

Nestale tri škole: Nastavlja se drastičan pad broja upisane djece u osnovne i srednje škole

Broj upisanih učenika u prve razrede u školskoj 2016./2017. godini u FBiH bio je 20.819, a ove 2017./2018. po još uvijek preliminarnim podatcima Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti upisano je 20.083, što je za čak 736 prvašića manje nego prošle godine, čime se nastavlja negativan trend. FBiH ove godine ostala je bez 30-ak razreda osnovnoškolske djece – čitavu jednu solidnu školu. (više…)

FOTO: OŠ “Lipanjske zore” u projektu ”Izgradnja kapaciteta i jačanje koordinacije”

OŠ “Lipanjske zore” Višići zajedno s još osam osnovnih i srednjih škola u županiji sudjeluje u implementaciji projekta ”Izgradnja kapaciteta i jačanje koordinacije” koji je pokrenuo austrijski Caritas, a koji ima za cilj smanjivanje rizika u katastrofama. U tu svrhu u edukacijskom centru Emaus u Potocima organizirana je obuka pod nazivom ”Preventivne mjere u katastrofama” gdje su se predstavnici škola sudionica upoznali s osnovnim opasnostima u pogledu elementarnih nepogoda kao što su poplave, potresi, klizišta, i požari. (više…)

13. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret u spomen na hrvatskog pjesnika, Višićanina Nikolu Martića

Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti i Hrvatska kulturna zaklada planiraju u 2017. god. zajedno s Društvom hrvatskih književnika, Južnohrvatskim ogrankom DHK, Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, Gradom Metkovićem, Gimnazijom Metković, Općinom Neum, Maticom hrvatskom Neum, Osnovnom školom bl. Alojzija Stepinca Neum, Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića Ploče, Gradom Opuzenom, Gradskom knjižnicom Opuzen, Općinom Čapljinom, Osnovnom školom Vladimira Pavlovića Čapljina i Osnovnom školom Lipanjske zore Višići upriličiti XIII. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret – NIKOLA MARTIĆ, hrvatski pjesnik (Višići, 5. kolovoza 1938.-Split, 29. siječnja 1913.) koji će se održati u četvrtak, petak i subotu (28., 29. i 30. rujna) 2017. u južnohrvatskim gradovima Neumu, Metkoviću, Pločama, Opuzenu, Čapljini te u Višićima (30. rujan u 16:00 h)(više…)

Obavijest: Sastanak MZ Višići

Pozivaju se svi zainteresirani stanovnici MZ Višići na sastanak kojem će prva točka reda biti HNK Višići, te rješavanje ostalih pitanja vezanih za selo. Točke reda mogu predlagati svi prisutni.

Sastanak će se održati u prostorijama Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići dana 20. 09. 2017. godine (srijeda) s početkom u 19:00 sati.

Ivan Blažević nastavlja s pobjedama

Ivan Blažević bio je bolji od Edina Hajdarevića iz boksačkog kluba “Zlatni ljiljani” iz Sarajeva u šestom kolu Prve lige boksačkog saveza FBiH, koje se održalo u Tuzli. Ivan je odlukom sudaca pobijedio 3:0. Za nešto više od mjesec dana, točnije 20. listopada Ivan će nastupiti na Europskom amaterskom prvenstvu u boksu pod vodstvom Hamida Šehića iz boksačkog kluba “Mostar” s ostalim reprezentativcima.

Humanitarni broj za pomoć trogodišnjoj Ani Riti Puljić 092 890 858

Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge, a velika želja joj je da pleše s prijateljicama. Boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do 4 godine završe na respiratoru. Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100 000 eura. A treba ih primiti godišnje bar 5. (više…)