Poddionica Zvirovići – Kravice dionice autoceste Počitelj – Bijača bit će otvorena 16. rujna

Most-u-Počitelju

Poddionica Zvirovići – Kravice dionice autoceste Počitelj – Bijača (granica sa Republikom Hrvatskom) bit će otvorena 16. rujna, potvrđeno je iz Autocesta FBiH, za portal Klix.ba. Ova poddionica obuhvaća dio trase autoceste od Zvirovića, tj. čvorišta Međugorje, do granice s Hrvatskom. Prolazi sjevernom padinom Zvirovića i kod mjesta Donji Studenci prelazi široku dolinu Studenčice, nakon čega nastavlja sjevernim padinama doline ... Opširnije »

ZEMLJA (NE)ZNANJA: Tek 9,7 posto stanovništva visokoobrazovano, 48,6 posto ima srednju školu

xo6hGYda_o_BOOKS_facebook_475_316_85_s_c1

Zemljama poput Bosne i Hercegovine u današnjem svijetu globalizacije i modernizacije jedina šansa za uspjeh i gospodarski uzlet jest da budemo zemlja znanja i izvrsnosti u svakom području.Obrazovne institucije morale bi biti popunjene adekvatnim i stručnim kadrom, morali bismo imati besprijekoran obrazovni sustav koji u stopu prati svjetske standarde te obrazovne institucije opremljene po uzoru na slične institucije u najrazvijenijim ... Opširnije »

HNK Višići poraženi na Čaerima

akcija

HNK Višići su u nedjelju (31. kolovoz) na Čaerima dočekali NK Kamešnicu iz Podhuma. Bez obrađenih priprema naši nogometaši nisu mogli doći do pobjede. Prava opasnost za protivničku obranu bio je naš krilni napadač Dejan Tolo, koji je nakon jednog prodora srušen u gostujućem šesnaestercu, a sudac Husković dosudio je najstrožu kaznu. Sigurni realizator bio je Goran Bule, te su HNK ... Opširnije »

Skupština kluba HNK Višići

hnkvisici2014

Danas (petak, 29. kolovoz) u 20:00 h u prostorijama OŠ “Lipanjske zore” održat će se skupština kluba. Mole se svi žitelji Višića, te simpatizeri i članovi HNK Višići da svojim prisustvom podrže rad skupštine. Opširnije »

Na Čaere dolazi NK Kamešnica

DSCN8658_546x480

U nedjelju (31. kolovoz) u 16:30 h HNK Višići na svojim Čaerima dočekuju NK Kamešnica u okviru 2. kola Druge lige Jug FBiH. Da podsjetimo, HNK Višići nisu odigrali utakmicu prvog kola u Kupresu, jer su domaćini tražili odgodu, a naknadno će se utvrditi kad će se ta utakmica odigrati. Opširnije »

Građani BiH voze automobile na ulje, a da to i ne znaju

uljemotor

Građani Bosne i Hercegovine jedini na svijetu voze automobile na ulje, a da to i ne znaju. Za posljednjih par godine „eksplodirao“ je uvoz jeftinih baznih ulja, koja se miješaju s naftom i prodaju na domaćem tržištu. Koliko je ovaj problem eskalirao potvrđuje da Uprava za neizravno oporezivanje BiH i Obavještajno sigurnosna agencija BiH, provode odvojene istrage gdje su završile ... Opširnije »

Do 31. listopada zabranjeno je bilo kakvo paljenje vatre i korištenja plamena na otvorenom

požar

Profesionalna vatrogasna postrojba Čapljina, zbog nepridržavanja građana zakonskog propisa o ne paljenju vatre na otvorenom prostoru, uputila je priopćenje u kojem podsjeća sve žitelje općine Čapljina na zakonski propis prema kojem je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre i korištenja plamena na otvorenom prostoru tijekom sezone požara, koja je započela 1. lipnja, a traje do 31. listopada.Iz vatrogasne postrojbe apeliraju na ... Opširnije »

U matičnom uredu Općine Čapljina zaživio jedinstveni registar matičnih knjiga

matične-knjige

Jedinstveni registar matičnih knjiga na nivou Federacije BiH, zaživio je i u matičnom uredu Općine Čapljina. Svi izvadci iz matičnih knjiga postali su dostupni žiteljima općine Čapljina bez obzira na mjesto rođenja. Tako će se, primjerice, ako ste rođeni u Mostaru, rodni list, vjenčani list ili potvrda o državljanstvu moći izvaditi u Čapljini. radio-capljina.com Opširnije »

Od ponedjeljka rijeka Trebižat neće biti podobna za kupanje, počinju radovi na prečistaču u Ljubuškom

trebižat-kupanje

Sukladno zahtjevu Izvođača radova na Rekonstrukciji i proširenju postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda općine Ljubuški, u ponedjeljak  01.09.2014. godine pristupit će se zahvatima uređenja biološkog dijela uređaja. Za vrijeme tih radova, otpadna voda će se pročišćavati mehaničkim predtretmanom (automatska rešetka 40 mm – automatska rešetka 12 mm – fino sito 3 mm – pjeskolov/mastolov), te tako djelomično obrađena ispuštati ... Opširnije »