• Košarkaši Čapljine sezonu u Ligi Herceg-Bosne otvaraju protiv Gruda

  Košarkaši Čapljine sezonu u Ligi Herceg-Bosne otvaraju protiv Gruda

  U nedjelju starta košarkaško prvenstvo Lige Herceg-Bosne. Liga će brojati 8 klubova, nastupit će: Čapljina, Grude, Novi Travnik, Student, Vitez, Busovača, Livno i Tomislav. U prvom kolu Čapljina će se...

 • Kreću radovi na obalo-utvrdi u Čeljevu

  Kreću radovi na obalo-utvrdi u Čeljevu

  Velika pažnja zadnjih godina pridaje se utvrđivanju obalo utvrda i nasipa u dolini Neretve. Velike poplave koncem 2010-te bile su svojevrsno otrežnjenje, nakon kojega se puno odgovornije pristupa stan...

 • Gorivo u FBiH jeftinije za pet feninga

  Gorivo u FBiH jeftinije za pet feninga

  Na većini benzinskih crpki u Federaciji BiH tijekom ovog i početkom sljedećeg tjedna očekuje se sniženje cijena goriva za pet feninga – potvrdili su za Agenciju Fena u Federalnom ministarstvu tr...

 • Počela rehabilitacija regionalne ceste 425a Trebižat – Tromeđa

  Počela rehabilitacija regionalne ceste 425a Trebižat – Tromeđa

  Od prosinca manje gužve na Doljanima veće kroz Čapljinu Početkom tjedna započela je rehabilitacija regionalne ceste 425 a, od Trebižata u čapljinskoj prema Tromeđi u čitlučkoj općini. Za stavljanje u ...

 • Rezultati 9. kola Druge lige Jug FBiH

  Rezultati 9. kola Druge lige Jug FBiH

  Jučer (nedjelja, 19. listopad) je završeno 9. kolo Druge lige Jug FBiH, a najviše pažnje privukla je utakmica između Sloge Ljubuški i Posušja, dva lidera u prvenstvu. Posušje je povelo, a čak su imali...

Kreću radovi na obalo-utvrdi u Čeljevu

ševaćpolje

Velika pažnja zadnjih godina pridaje se utvrđivanju obalo utvrda i nasipa u dolini Neretve. Velike poplave koncem 2010-te bile su svojevrsno otrežnjenje, nakon kojega se puno odgovornije pristupa stanju u ovoj oblasti. Rezultat toga je nastavak rekonstrukcije nasipa Hutovog blata, te obalo utvrda na rijeci Neretvi na području čapljinske općine. Govore Željko Ostojić šef službe zaštite od štetnog djelovanja voda ... Read More »

Gorivo u FBiH jeftinije za pet feninga

4MBqcsJf_20141022115254_269181_475_316_85_s_c1

Na većini benzinskih crpki u Federaciji BiH tijekom ovog i početkom sljedećeg tjedna očekuje se sniženje cijena goriva za pet feninga – potvrdili su za Agenciju Fena u Federalnom ministarstvu trgovine. Zahtjeve za korekciju cijena koje se odnose na benzin i dizel, kako su naveli u tom ministarstvu, dostavila je većina distributera nafte i naftnih derivata. pogled.ba Read More »

Počela rehabilitacija regionalne ceste 425a Trebižat – Tromeđa

Radovi5-Nastavlja-se-gradnja-vodovoda

Od prosinca manje gužve na Doljanima veće kroz Čapljinu Početkom tjedna započela je rehabilitacija regionalne ceste 425 a, od Trebižata u čapljinskoj prema Tromeđi u čitlučkoj općini. Za stavljanje u funkciju desetak kilometara izgrađene autoceste na koridoru 5 c kroz Hercegovinu riječ je o vrlo važnoj prometnici. Ova regionalna cesta trenutačno je usko grlo u prometovanju iz unutrašnjosti BiH, prema ... Read More »

Rezultati 9. kola Druge lige Jug FBiH

10678762_553787591389277_3941182047295517815_n

Jučer (nedjelja, 19. listopad) je završeno 9. kolo Druge lige Jug FBiH, a najviše pažnje privukla je utakmica između Sloge Ljubuški i Posušja, dva lidera u prvenstvu. Posušje je povelo, a čak su imali i igrača više. Međutim, Ljubušaci su uspjeli nadoknaditi igrača manje i osvojiti bod na svojem Babovcu. Prema tome, ova dva kluba ostaju i dalje na čelu ... Read More »

Čapljinski sportaši imali uspješan vikend

U 11. kolu Prve ligi FBiH Čapljina je u subotu ugostila Goražde, i u utakmici bez puno prilika pobijedila lidera prvenstva. Iz jednine prave prilike na utakmici Jurčević je zabio gol za pobjedu Čapljine 1:0. GOŠK je ugostio Branitelja i pobijedio ga s 3:0. Poluvrijeme je završeno bez golova a onda je u drugom djelu dva puta pogodio Josip Ereiz ... Read More »

Hercegovac Milan Bandić i Hrvat Marin Čilić

preuzmi

Nedjelja je dan za odmaranja. Sukladno tome nedjeljom nam iz medija stiže manje vijesti nego radnim danima. Sredinom dana stiže vijest iz Moskve koja nas je obradovala. Marin Čilić osvojio još jedan turnir, te tako obradovao naciju. Mediji su puni hvale za Hrvata Čilića, i teško je sada citirati sve naslove u medijima kojima se veličao veličanstveni Hrvat Marin Čilić. ... Read More »

Svaki treći bh. učenik napušta školovanje

F8Z3m21v_69d6cda2314796329651d799bdbe954b_475_316_85_s_c1

Osnovna škola je obvezna i u svim slučajevima kada se napušta školovanje, treba obavijestiti nadležne ustanove. Bosna i Hercegovina obara mnoge neslavne rekorde, a za njezinu budućnost posebice je šokantan podatak da skoro tri puta više mladih u BiH nego u zemljama Europske unije napušta školovanje u dobi između 15. i 24. godine. Naime, na razini EU taj broj je 13 ... Read More »

Dani kruha u Višićima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Učenici i djelatnici OŠ lipanjske zore iz Višića prodajnom su izložbom obilježili Dane kruha u Višićima. Plodove zemlje i rada, vrijednih kuharica i kuhara, blagoslovio je mjesni župnik don. Vinko Raguž, a potom je pozdravio okupljene i pohvalo mame i bake koje su s učenicima vrijedno pripremile kruhove i slastice. Na bogatim i štandovima u Višićima našlo se svega, od ... Read More »

Plaća manja za 1,7 posto, broj zaposlenih viši za 0,02 posto

novcanikprazanruke

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom Federaciji Bosne i Hercegovine za kolovoz 2014. godine iznosila je 826 KM, objavio je Federalni zavod za statistiku. Kako je priopćeno, iznos prosječne mjesečne neto plaće u ovom entitetu za spomenuti mjesec je nominalno i realno niži za 1,7 posto u odnosu na mjesec ranije. Također, u odnosu na kolovoz 2013. godine prosječna neto ... Read More »