Rezultati druge večeri Malonogometnog turnira Višići 2014.

DSCN8763_800x600

Večeras (srijeda, 23. srpanj) su odigrane još tri utakmice na Malonogometnom turniru Višići 2014. U omladinskom dijelu pobjedu je ostvarila ekipa HMNK Stolac nad HNK Višići II, dok su u seniorskom dijelu pobjede ostvarile ekipe Caffe bar “Fontana” Čapljina i Caffe bar “Afrika” Nerezi. Sutra (četvrtak) su na rasporedu još tri utakmice, a turnir će otvoriti ekipe HNK Čapljina-MNK Dubrave ... Opširnije »

MZ Čapljina 2014.: Pobjede Zvirovića i Šuškova naselja; mlađi nogometaši Čeljeva nisu došli na utakmicu s Višićima

IMG_5101

Sinoć (utorak, 22. srpanj) su odigrane još dvije utakmice po skupinama na malonogometnom turniru MZ Čapljina 2014. Sigurne pobjede upisali su Zvirovići protiv Čapljine 1 (4:1), te Šuškovo naselje protiv Gnjilišta (6:2). Što se tiče omladinskog dijela turnira, u njemu su trebali nastupiti MZ Višići i MZ Čeljevo. Međutim, igrači Čeljeva se nisu pojavili, pa su naši dječaci upisali pobjedu ... Opširnije »

Nastavljeni radovi na utvrđivanju nasipa Hutovog blata, novih 500 metara bit će završeno prije jesenskih kiša

Nasip6-Novi-nasip-bit-ce-visine-zabodene-sipke

Kako prenosi radio-capljina.com, startali su radovi na utvrđivanju druge faze nasipa Hutovog blata u čapljinskoj općini. Krajem prošlog ljeta utvrđeno je 500 metara najkritičnijeg dijela nasipa, čija je dotrajalost prijetila katastrofom dolini i delti Neretve. Željko Ostojić voditelj Odjela zaštite od štetnog djelovanja voda Agencije za vodno područje „Sliv Jadranskog mora“ iz Mostara, kojeg smo zatekli u obilasku terena, o ... Opširnije »

Rezultati prve večeri malonogometnog turnira Višići 2014.

DSCN8727_800x600

Jučer (utorak, 22. srpanj) su odigrane prve utakmice na malonogometnom turniru Višići 2014., u kojima nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Pobjede su ostvarile ekipe MNK Staševica/Pizzeria Bakus i Salon pogrebne opreme “Čutura”, dok je u dječjem dijelu turnira pobjedu upisala ekipa NK Neretva Metković. Danas (srijeda, 23. srpanj) igraju ekipe: HNK Višići II-HMNK Stolac (omladinski dio, 20:00 h), Plavci Metković-Caffe bar “Fontana” ... Opširnije »

Zbog tragičnih događaja ekipa Tasovčića se povlači iz turnira MZ Čapljina

IMG_5101

Kako prenosi caportal.info nakon kratke odgode zbog vremenskih uvjeta, turnir Mjesnih zajednica Čapljine, nastavlja se večeras. Međutim, ekipa Tasovčića istupa s turnira zbog prošlotjednog tragičnog događaja u njihovoj mjesnoj zajednici, točnije prometne nesreće u kojoj su život izgubila dva mladića iz ovoga mjesta. Stoga iz organizacije turnira poručuju da će doći do korekcije rasporeda parova u ovoj grupi, a koja ... Opširnije »

Caffe bar “Tropic” osvojio malonogometni turnir Dretelj 2014.

DSCN8697_800x600

U nedjelju (20. srpanj) je završio šesti po redu malonogometni turnir u Dretelju, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj ekipa u kojima ipak ne nastupaju profesionalci, jer nagradni fond nije prevelik. Također, ovaj se turnir može podičiti i sve većim brojem gledatelja, koji mogu svaku večer pogledati iznimno jake utakmice, jer su ekipe podjednake kvalitete. Ovogodišnje izdanje ... Opširnije »

Kriza školstva ili roditeljstva?

830406ff35355115bdd28aa04282277e_gallery_lw

“Kad roditelji dođu u školu, lijepo bi ih trebalo upozoriti: “Ovaj razgovor se snima”. Užasno je što rade nastavnicima kako bi iskamčili bolje ocjene djeci. I ako tako ne uspiju, onda nazivaju ravnatelje i žale se na rad nastavnika, optužuju, prijete svojim poznanstvima… Nekoć su se klinci bojali nastavnika, sad nastavnici strahuju od roditelja” – konstatira novinarka Barbara Matejčić na ... Opširnije »

Nove mogućnosti za mostarske studente: Specijalistički diplomski studij sigurnosti

fpmoz-fakultet

Bljesak.info donosi zanimljiv članak o novim mogućnostima za mostarske studente. Naime, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru dobiva novi Specijalistički diplomski studij sigurnosti. ”Iznijeli smo prijedlog za otvaranje novog Specijalističkog diplomskog studija sigurnosti kao rezultat objektivnih društvenih potreba jer u državi nije postojao studij ovog smjera. Ovaj studij bi se sastojao od dva smjera ‘Zaštita okoliša’ i ... Opširnije »

Međugorje: Deseci tisuća mladih iz cijelog svijeta stižu na 25. Mladifest

2014-07-18_175327

I ove će se godine u Međugorje sliti rijeka mladih, vijorit će se zastave mnogih zemalja svijeta, od susjedne Hrvatske, preko ostalih europskih zemalja, pa sve do Amerike, Azije, Japana, Australije i Afrike. Naime, pripreme za 25. Mladifest, međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, u punom su jeku, a isti će se održavati od 31. srpnja do 6. Kolovoza, javlja Dnevni ... Opširnije »