OBAVIJEST MJESNE ZAJEDNICE

kiko

Pozivaju se svi zainteresirani stanovnici MZ Višići na sastanak na kojem će biti razgovora o postavljanju odašiljača HT Eroneta na zgradu HP Mostar u naseljenom mjestu Višići. Sastanak će se održati u prostorijama Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići dana 31.01.2015.godine (subota ) sa početkom u 18.00 sati. MZ Višići Read More »

Predavanje za poljoprivrednike: Ekonomska opravdanost podizanja nasada smokve i šipka

IMG_20150123_171336-950x713

U poljoprivrednoj zadruzi Ekolife nastavljaju se stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače. Ovoga petka (30. siječanj) predavanja će biti na temu “Ekonomska opravdanost podizanja nasada smokve i šipka”. Osim ove teme u narednom razdoblju obraditi će se još niz zanimljivih i korisnih predavanja. Predavanje na temu “Ekonomska opravdanost podizanja nasada smokve i šipka” održat će se u petak (30. siječanj) u ... Read More »

Luka Menalo potpisao profesionalni ugovor s NK Široki Brijeg

luka-m-nas

Luka Menalo, mladi nogometaš iz Višića, potpisao je profesionalni petogodišnji ugovor s NK Široki Brijeg. Menalo će ići na pripreme s prvom momčadi u Antalyju i svakako dobiti svoju prigodu nametnuti se. Luka Menalo je u proteklom razdoblju igrao za Višiće i Čapljinu, a u redove Širokog Brijega prešao je početkom tekuće sezone. Igrao je u juniorima gdje je potvrdio ... Read More »

Hercegovac golim rukama uklonio preko 500 mina

cedo-dordan-trebinje2

Svi koji žele znati gdje su smještena minska polja na širem platou pored hercegovačkog sela Mišljen, oko 12 kilometara udaljenom od centra Ljubinja traže sedamdesetogodišnjeg Čedu Đordana. Kroz Čedinu kuću znalo je, kaže, u jednom danu proći po desetak i više stručnjaka iz oblasti deminiranja iz inozemstva, tadašnjeg SFOR-a, Centra za uklanjanja mina (BH MAC-a), brojnih ekipa stranaca koje su ... Read More »

Vlast u HNŽ-u: Dogovora nema, čekat će se vlast u Federaciji

hdz-df-sda-mos-dogovor

Ni nakon današnjeg sastanka o formiranju vlasti Hercegovačko neretvanske županije nije došlo do pomaka. Prijedlozi su izneseni, a novi sastanak čelnih ljudi županijskih odbora HDZ-a BiH, SDA i DF-a bit će dogovoren, kad se razmotri danas ponuđeno. A, kako doznaje portal Bljesak.info, HDZ BiH danas je drugim dvjema strankama iznio prijedlog prema kojem za sebe traži šest pozicija, a da ... Read More »

Hercegovini prijete poplave

blagaj-rijeka-buna5

Iz Republičke uprave civilne zaštite najavili su sljedećih dana mogućnost većih padalina, pojavu bujičnih voda i nestanak električne energije na području istočne Hercegovine, te pozvali sve službe iz sustava zaštite i spašavanja u lokalnim zajednicama da budu u pripravnosti. Na sastanku predstavnika Republičke uprave civilne zaštite sa predstavnicima civilnih zaštita hercegovačkih općina danas u Trebinju rečeno je da nisu isključene ... Read More »

VIDEO: Raspodjela javnih prihoda u Federaciji BiH: Kako Sarajevo uzima novac županijama

o75UXME6_Untitled_475_316_85_s_c1

Raspodjela javnih prihoda u Federaciji BiH postaje važno političko pitanje u trenutku kada županije jedva spajaju kraj s krajem. Sukladno zakonu o pripadnosti javih prihoda najviše novca slijeva se u proračune Sarajevske i Bosanskopodrinjske županije. Po motom „BiH radi, birokracija se gradi”, udruga građana Vrisak iz Mostara krenula od 29. siječnja počinje s organiziranjem javnih tribina na temu pripadnosti javnih ... Read More »

Federacija sprema novi ‘udar’ pri plaćanju nafte

gorivotocenje

Vlada Federacije BiH je utvrdila i Federalnom parlamentu uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naftnim derivatima u FBiH na temelju kojeg je, uz ostalo, u naftnom sektoru počelo ispunjavanje i obveza uspostave pričuva naftnih derivata uvođenjem namjenske pristojbe od 0,01 KM po litru, kao prijelaznog rješenja do uvođenja ove pristojbe na razini Bosne i Hercegovine. S ciljem ... Read More »

Sporazum za rast i zapošljavanje: Radionica za mladež političkih stranaka

34ldU8N7_Untitled_475_316_85_s_c1

Primarni cilj prošlotjedne radionice pod nazivom „Sporazum za rast i zapošljavanje –naglasak na nezaposlenost mladih i perspektive u BiH“, održane u Konjicu od 21.  do 23. siječnja, jeste jačanje svijesti i znanja među mladim članovima domaćih političkih stranaka kroz diskusiju o procesu integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i planu reformi u okviru Sporazuma za rast i zapošljavanje s ... Read More »

Stolac: Reportaža o Boljunima i Radimlji u časopisu Hidden Europe

10830839_10206497551060549_3847846783804291218_o

Časopis Hidden Europe, europski turistički magazin koji gleda iza uobičajenih turističkih ruta, u svome 44. izdanju donosi članak o nekropolama stećaka Radmilji i Boljunima. Suradnici ovog časopisa, koji je u potpunosti marketinški neovisan, imaju svu slobodu u svome pisanju i istraživanju. Misija im je stoga donositi priče o Europi, koja je skrivena, nepoznata, a samim time i zanimljiva za sve čitatelje ... Read More »

Svi meteo portali suglasni: Pravi udarac uraganske zime dolazi u idućih 5 do 10 dana!?

YHa79iJP_snow_night_8_475_316_85_s_c1

Iako su se prognoze meteorologa o zimi sa izrazito velikom količinom oborina do sada ipak pokazale pretjeranim zadnjih nekoliko dana gotovo svi prognostički modeli su suglasni u tome da nas na kraju ovog mjeseca i u prvom dijelu idućeg mjeseca očekuje val zime!? Meteorolozi su, naime, primijetili nešto neobično u samom centru ciklona koji se formirao nad sjeverom Italije. Riječ ... Read More »