BiH donijela odluku: Jadransko-jonska autocesta zaobilazi Dubrovnik

neumasfaltmagistrala

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o izdvajanju sredstava za izradu studijske dokumentacije za gradnju dionice Jadransko-jonske autoceste kroz tu zemlju, iz čega proistječe kako u Sarajevu definitivno računaju s tim da će ona prolaziti teritorijem te države, a ne kroz Hrvatsku od Ploča ka Dubrovniku. Kako je priopćeno nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane u Sarajevu, donesena ... Read More »

Država nema ideje za posao, mladi imaju ideju za bijeg

zracnalukasiluete

Broj nezaposlenih u Bosni i Hercegovini jedna je od rijetkih brojki oko koje se ne vode duboke političke prepirke niti se lome politička koplja tvrdnjama o manipulacijama. Sve politike u BiH, i one visoke i ”niske”, nijemo promatraju brojke koje se svakim danom povećavaju. Nemoćni i bezidejni u nuđenju rješenja, političari nabrajaju probleme koje treba riješiti prije ekonomije, mladi ljudi ... Read More »

Starija vozila poskupljuju, a uvoz novijih pada

ej7rzglL_auto_pijaca_475_316_85_s_c1

Nakon što u BiH bude dozvoljen uvoz samo onih vozila koja ispunjavaju standard Euro 4, to će prouzročiti snažne turbulencije na bh. tržištu polovnjaka, tako da bi stariji automobili trebali poskupjeti, a priliv novijih iz inozemstva će pasti. Tako ocjenjuju zaposleni u poduzećima koji imaju bogato iskustvo u uvozu i prodaji polovnih automobila. Prema posljednjim informacijama, zamisao je da praksa ... Read More »

U Klepcima se gradi novi športski centar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U naseljenom mjestu Klepci pokraj balon-dvorane gradi se sportski centar. U prvoj fazi izgradit će se boćalište i multifunkcionalno igralište za rukomet, mali nogomet i košarku. Prema idejnom projektu ovog sportskog centra ostavljena je i mogućnost izgradnje bazena, košarkaškog igrališta i tribina. O ovom projektu razgovarali smo s Antom Maslaćem, iz Službe prostornog uređenja i graditeljstva Općine Čapljina. radio-capljina.com Read More »

Kreću radovi na obalo-utvrdi u Čeljevu

ševaćpolje

Velika pažnja zadnjih godina pridaje se utvrđivanju obalo utvrda i nasipa u dolini Neretve. Velike poplave koncem 2010-te bile su svojevrsno otrežnjenje, nakon kojega se puno odgovornije pristupa stanju u ovoj oblasti. Rezultat toga je nastavak rekonstrukcije nasipa Hutovog blata, te obalo utvrda na rijeci Neretvi na području čapljinske općine. Govore Željko Ostojić šef službe zaštite od štetnog djelovanja voda ... Read More »

Gorivo u FBiH jeftinije za pet feninga

4MBqcsJf_20141022115254_269181_475_316_85_s_c1

Na većini benzinskih crpki u Federaciji BiH tijekom ovog i početkom sljedećeg tjedna očekuje se sniženje cijena goriva za pet feninga – potvrdili su za Agenciju Fena u Federalnom ministarstvu trgovine. Zahtjeve za korekciju cijena koje se odnose na benzin i dizel, kako su naveli u tom ministarstvu, dostavila je većina distributera nafte i naftnih derivata. pogled.ba Read More »

Počela rehabilitacija regionalne ceste 425a Trebižat – Tromeđa

Radovi5-Nastavlja-se-gradnja-vodovoda

Od prosinca manje gužve na Doljanima veće kroz Čapljinu Početkom tjedna započela je rehabilitacija regionalne ceste 425 a, od Trebižata u čapljinskoj prema Tromeđi u čitlučkoj općini. Za stavljanje u funkciju desetak kilometara izgrađene autoceste na koridoru 5 c kroz Hercegovinu riječ je o vrlo važnoj prometnici. Ova regionalna cesta trenutačno je usko grlo u prometovanju iz unutrašnjosti BiH, prema ... Read More »

Rezultati 9. kola Druge lige Jug FBiH

10678762_553787591389277_3941182047295517815_n

Jučer (nedjelja, 19. listopad) je završeno 9. kolo Druge lige Jug FBiH, a najviše pažnje privukla je utakmica između Sloge Ljubuški i Posušja, dva lidera u prvenstvu. Posušje je povelo, a čak su imali i igrača više. Međutim, Ljubušaci su uspjeli nadoknaditi igrača manje i osvojiti bod na svojem Babovcu. Prema tome, ova dva kluba ostaju i dalje na čelu ... Read More »

Čapljinski sportaši imali uspješan vikend

U 11. kolu Prve ligi FBiH Čapljina je u subotu ugostila Goražde, i u utakmici bez puno prilika pobijedila lidera prvenstva. Iz jednine prave prilike na utakmici Jurčević je zabio gol za pobjedu Čapljine 1:0. GOŠK je ugostio Branitelja i pobijedio ga s 3:0. Poluvrijeme je završeno bez golova a onda je u drugom djelu dva puta pogodio Josip Ereiz ... Read More »