FBIH: Isplata mirovina počinje 6. ožujka

BjtkMPDC_PIO_MIO060113_496x346_620x400_475_316_85_s_c1

Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u petak, 6. ožujka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda MIO/PIO. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjenie Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina ... Read More »

Građani BiH daju posljednju marku detektivima da im prate žene

DOzZcFkY_54f5a19e_99bc_4e31_8505_3127b0094cfb_o_cheating_signs_facebook_718x446_475_316_85_s_c1

Na listu najbizarnijih razloga za razvod braka, barem u BiH, među top 10 sigurno može ući i slučaj iz Mostara koji je proteklog vikenda zapalio internet. Mediji su, naime, objavili da je Mostarka A. M. (27), uz pomoć privatnog detektiva kojeg je angažirala nakon sumnje koja ju je određen period mučila, uhvatila majku u seksu s mužem! Kako su prenijeli ... Read More »

HNŽ među najzagađenijim područjima od mina u BiH

cc947675ce0ac0c98617f27425843c35_L

Povodom obilježavanja 4. travnja, Međunarodnog dana borbe protiv mina i stupanja na snagu Konvencije o zabrani protupješadijskih mina – 1. ožujka, Centar za uklanjanje mina u BiH još jednom je skrenuo pažnju na dugoročni problem minske zagađenosti u BiH te ukazao na potrebe intenziviranja pronalaženja dodatnih sredstava za njegovo rješavanje. Općom procjenom minske situacije u BiH urađenom 2012. godine, identificirano ... Read More »

[VIDEO] Nikola Matić: Volio bih i braniti naslov pred Čapljincima

be4e4fd1bcb87d92f342f6e3e3e1d9e2_L

Pred svojom publikom u čapljinskoj gradskoj sportskoj dvorani i u okviru 14. po redu međunarodnog revijalnog turnira u borilačkim vještinama “Noć gladijatora”, domaći boksač Nikola Matić je nokautom u osmoj rundi savladao Mađara Imre Simona i tako osvojio Internacionalnu titulu Bosne i Hercegovine u srednjoj kategoriji. Mađarski boksač se pokazao znatno težim protivnikom nego su to u domaćem taboru očekivali. ... Read More »

Jablanica će od autoceste biti udaljenija sedam kilometara

unnamed (2)

Javno poduzeća “Autoceste FBiH” ne odustaje od skraćenja trase autoceste od Konjica do Mostara za 18 kilometara, što će, prema najavama iz ove kompanije, donijeti uštedu od čak 309 milijuna eura, javlja Dnevni avaz. Ležerni pristup Iako su općinske vlasti Jablanice nezadovoljne eventualnom odlukom o izmjeni projekta, jer će, kako navode, time grad izgubiti priključak na koridor 5C, u “Autocestama” ističu ... Read More »

Kup BiH: HŠK Zrinjski u Gradskom derbiju dočekuje FK Velež

unnamed (1)

Danas su u hotelu Park u Vogošći izvučeni parovi 1/4 nogometnog kupa BiH. Voljom ždrijeba Zrinjski je za protivnika dobio FK Velež, dok će Široki Brijeg u Veliku Obarsku. Ostali parovi 1/4 kupa BiH su: FK Sarajevo-FK Borac NK Zvijezda Gradačac – FK Olimpic Prve utakmice igraju se 11. ožujka, a uzvratni susreti su sedam dana kasnije. hercegovina.info Read More »

Kitarović danas u prvoj službenoj posjeti BiH

unnamed

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u danas u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izbrana za predsjednicu. Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnosti Hrvata koji žive u BiH. Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH, ... Read More »

Drežnica: Nasred ceste ukradeno 3000 KM; U Jablanici pucnjava na vlasnika firme

policija-mostar-auti

MUP HNŽ je u nedjelju zabilježio jedno razbojništvo i jedan pokušaj razbojništva u večernjim satima. Kako je priopćeno za Bljesak.info iz ove policijske institucije u pirgradskom naselju Drežnica, sjeverno od Mostara dogodilo se razbojništvo nad ženskom osobom A.M. Prema navodima iz prijave, na lokalnoj cesti Zagreblje-Drežnica A.M. je zaskočila njoj nepoznata maskirana osoba dok je bila u društvu dva člana ... Read More »

HNŽ zbog neizmirivanja obveza prema korisnicima proračuna mora platiti preko 70 milijuna KM

novac-marke-kuverta

Sudovi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji do sada su izrekli stotine presuda u korist zaposlenika u institucijama koje se financiraju iz njezina proračuna. Na taj su način utvrđeni propusti vlasti vezani uz izmirivanje obveza. Godinama su vlasti, a osobito je to slučaj u nekoliko mandata prije odlazećeg saziva Vlade HNŽ-a, isplaćivale niže naknade za troškove prijevoza, toplog obroka, a u nekim slučajevima ... Read More »

Akcija iz Čitluka postala hit u svijetu: ‘Deset dana bez ekrana’

VgXw0Kpi_10_dana_bez_ekrana_475_316_85_s_c1

U Čitluk je pokrenuta akcija pod nazivom “Deset dana dana bez ekrana” koja je iz ovog malenog mjesta u Hercegovini odjeknula čak i u Španjolskoj gdje su je obitelji prihvatile i odlučile sudjelovati u ovoj gesti kojom se želi poslati poruka kako je vrijeme da se smanji pošast društvenih mreža. Kako bi se na neki način oduprli “modernom Golijatu”, Župni ... Read More »