Jablanica će od autoceste biti udaljenija sedam kilometara

unnamed (2)

Javno poduzeća “Autoceste FBiH” ne odustaje od skraćenja trase autoceste od Konjica do Mostara za 18 kilometara, što će, prema najavama iz ove kompanije, donijeti uštedu od čak 309 milijuna eura, javlja Dnevni avaz. Ležerni pristup Iako su općinske vlasti Jablanice nezadovoljne eventualnom odlukom o izmjeni projekta, jer će, kako navode, time grad izgubiti priključak na koridor 5C, u “Autocestama” ističu ... Read More »

Kup BiH: HŠK Zrinjski u Gradskom derbiju dočekuje FK Velež

unnamed (1)

Danas su u hotelu Park u Vogošći izvučeni parovi 1/4 nogometnog kupa BiH. Voljom ždrijeba Zrinjski je za protivnika dobio FK Velež, dok će Široki Brijeg u Veliku Obarsku. Ostali parovi 1/4 kupa BiH su: FK Sarajevo-FK Borac NK Zvijezda Gradačac – FK Olimpic Prve utakmice igraju se 11. ožujka, a uzvratni susreti su sedam dana kasnije. hercegovina.info Read More »

Kitarović danas u prvoj službenoj posjeti BiH

unnamed

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u danas u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izbrana za predsjednicu. Kako je najavljeno iz Ureda predsjednice Hrvatske ovom posjetom Grabar-Kitarović želi simbolično podržati put BiH ka Europskoj uniji te doprinijeti jednakopravnosti Hrvata koji žive u BiH. Prvu službenu posjetu Grabar-Kitarović će početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH, ... Read More »

Drežnica: Nasred ceste ukradeno 3000 KM; U Jablanici pucnjava na vlasnika firme

policija-mostar-auti

MUP HNŽ je u nedjelju zabilježio jedno razbojništvo i jedan pokušaj razbojništva u večernjim satima. Kako je priopćeno za Bljesak.info iz ove policijske institucije u pirgradskom naselju Drežnica, sjeverno od Mostara dogodilo se razbojništvo nad ženskom osobom A.M. Prema navodima iz prijave, na lokalnoj cesti Zagreblje-Drežnica A.M. je zaskočila njoj nepoznata maskirana osoba dok je bila u društvu dva člana ... Read More »

HNŽ zbog neizmirivanja obveza prema korisnicima proračuna mora platiti preko 70 milijuna KM

novac-marke-kuverta

Sudovi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji do sada su izrekli stotine presuda u korist zaposlenika u institucijama koje se financiraju iz njezina proračuna. Na taj su način utvrđeni propusti vlasti vezani uz izmirivanje obveza. Godinama su vlasti, a osobito je to slučaj u nekoliko mandata prije odlazećeg saziva Vlade HNŽ-a, isplaćivale niže naknade za troškove prijevoza, toplog obroka, a u nekim slučajevima ... Read More »

Akcija iz Čitluka postala hit u svijetu: ‘Deset dana bez ekrana’

VgXw0Kpi_10_dana_bez_ekrana_475_316_85_s_c1

U Čitluk je pokrenuta akcija pod nazivom “Deset dana dana bez ekrana” koja je iz ovog malenog mjesta u Hercegovini odjeknula čak i u Španjolskoj gdje su je obitelji prihvatile i odlučile sudjelovati u ovoj gesti kojom se želi poslati poruka kako je vrijeme da se smanji pošast društvenih mreža. Kako bi se na neki način oduprli “modernom Golijatu”, Župni ... Read More »

Institucije FBiH: Za bogatu trpezu 813.000 KM

FwQuNv91_slavski_oval_475_316_85_s_c1

Federalni dužnosnici i proračunski korisnici i u naredne dvije godine konzumirat će raznovrsne kulinarske specijalitete, u što je uključena i nadaleko popularna janjetina, ali i teletina, puretina, riba, kao i ogromne količine jaja. Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH krajem prošle i početkom tekuće godine nabavila je velike količine hrane za restorane u kojima objeduju federalni dužnosnici, za ... Read More »

Nove funkcionalnosti web stranice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K

1f6YBjdP_zzo_hnz1021_475_316_85_s_c1

Tiskovnom konferencijom, upriličenom u direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, javnosti su prezentirane nove funkcionalnosti web stranice Zavoda (www.zzo.ba). Od posebnog značaja za osiguranike je funkcionalnost putem koje osiguranici ZZO–a HNŽ/ K, na dnevnoj razini, mogu provjeriti status svog osiguranja, kojem izabranom liječniku i ambulanti obiteljske/ opće medicine pripadaju, te naputak o načinu izbora i promjene obiteljskog liječnika. Osiguranicima je ... Read More »

Rješavanje pitanja deponija uz Neretvu u vrhu prioriteta u BiH

a67e9d105d87a83c2081372f8c241cc4_L

U Čapljinskoj općini javnost je iznimno senzibilna kada je u pitanju skladištenje otpada. Međutim, tu svaka suglasnost prestaje jer građani ni klasična odlagališta ni suvremena postrojenja ne žele u vidokrugu, dok divlji deponiji ispadaju kao nužno zlo koje svi podnose, a njihovo povremeno čišćenje zajednica plaća. Dakle, na oko logično, a istodobno i kontradiktorno. U tim se gabaritnim kretala i ... Read More »

Čapljinci na zasjedanju HNS-a

086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1_L

Hrvatski narodni sabor (HNS) je na zasjedanju dobio i nove članove Predsjedništva, oni koji  će kreirati i provoditi političku strategiju bh. Hrvata. U Predsjedništvo Hrvatskog Narodnog Sabora, koji je okupio izabrane vijećnike i zastupnike iz 12 političkih stranaka, izabrani su predsjednici ili predstavnici tih stranaka. Za predsjednika HNS-a sabornici su jednoglasno izabrali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. U završnom obraćanju ... Read More »