OBAVIJEST MJESNE ZAJEDNICE

kiko

Pozivaju se svi zainteresirani stanovnici MZ Višići na sastanak na kojem će biti razgovora o postavljanju odašiljača HT Eroneta na zgradu HP Mostar u naseljenom mjestu Višići. Sastanak će se održati u prostorijama Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići dana 31.01.2015.godine (subota ) sa početkom u 18.00 sati. MZ Višići Read More »

Hrvatski predstavnici u FBiH odlučni da promjene zakon o pristupu javnim prihodima

lUNARzBf_IMG_2639_800_533_85_storagepogledwatemarkwtmrk.png_800_0_100_r_b_0_0_c1

Zakon o pristupu javnim prihodima u Federaciji Bosne i Hercegovine predstavlja najveću diskriminaciju u Bosni i Hercegovini. Prema istraživanjima Udruge građana “Vrisak” iz Mostara jedan građanin u Sarajevu i Goraždu vrijedi duplo više nego građanin u ostalih osam županija u Federaciji. “Taj iznos u Sarajevu je 800 maraka, dok je u ostalim županijama 300 ili 400 maraka. Sarajevska županija u ... Read More »

Teška prometna nesreća u središtu Čapljine

539ae9434274fcaedab8deb6007ffb6b_L

Danas oko 17:00 h na nadvožnjaku u Čapljini dogodila se teška prometna nesreća s većom materijalnom štetom. Automobil marke Škoda Felicia udario je u zaštitnu ogradu i izvrtio se na prometnici. Od siline udarca na autu je nastala veća materijalna šteta. Čapljinski portal neslužbeno doznaje kako su se u automobilu nalazila četiri mladića, a na sreću nitko nije ozlijeđen. Koliko ... Read More »

Dijabetičari HNŽ-a diskriminirani: Mjesečno im treba 600 KM za inzulin

lWjmycK0_images_475_316_85_s_c1

Hercegovačko-neretvanska županija je jedina županija u Federaciji koji na listi ortopedskih pomagala Zavoda zdravstvenog osiguranja nema uključena sva sredstva za pomoć oboljelim od dijabetesa. Dijabetičari u ovoj županiji mjesečno moraju izdvojiti oko 600 KM za iglice i trakice za inzulin. “Sve nade dijabetičari polažu u sjednicu Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, koja je najavljena za 1. veljače, a na ... Read More »

Mostar najtolerantniji, Banja Luka i Sarajevo prednjače u napadima na crkve i džamije

QwTvsKOa_napadi_na_crkvu_475_316_85_s_c1

Posljednji napadi na objekte vjerskih zajednica u BiH u Visokom i Bijeljini  koji su izazvali osudu sveukupne javnosti svjedoče kako preventivno djelovanje tijela gonjenja na pokazuje dovoljno rezultata, a o čemu postoje konstantna upozorenja Međureligijskog vijeća koje već od 2010. pažljivo bilježi trendove napada. Ono što zabrinjava jest činjenica da su se napadi na vjerske objekte diljem BiH gotovo udvostručili ... Read More »

Video: Mate Jurković o poplavama i požarima na području Čapljine

f3051eb70b962b646ad926757115bce0_L

Proteklih tjedana na području cijele BiH, pa tako i naše općine, porasli su vodostaji koji su ugrozili pojedine stambene objekte i sigurnost na cestama. U Čapljini nije bilo većih problema, međutim pripadnici Protupožarne postrojbe Čapljina imali su par intervencija vezanih za poplave. Veliki problem vatrogascima stvara i paljenje vatre na otvorenom, koja se u više navrata na području Čapljine otela ... Read More »

Bebe iz ZHŽ-a bez matičnog broja već tri mjeseca

mirada-bebe

Više od 200 beba u ZHŽ-u nije imalo jedinstveni matični broj u posljednja tri mjeseca zbog čega su ostale bez socijalne i zdravstvene zaštite. Nakon brojnih negodovanja kako roditelja tako i općinskih službi, došlo je do pomaka u ovoj situaciji, te MUP HNŽ-a od prije dva dana ponovno izdaje JMBG za bebe rođene u Mostaru koje žive u ZHŽ. No, ... Read More »

Mostarski franjevci grade studentski dom, pučku kuhinju, centar za dijalog i savjetovalište

chiesa

Franjevački samostan Svetog Petra i Pavla je započeo gradnju pučke kuhinje, studenskog doma i međunarodnog centra za dijalog. Gradnja je započeta prvim donacijama hrvatske Vlade za pomoć Hrvatima u iznosu od milijun kuna, što je 250 000 maraka. „Za sada imamo toliko novca. Nadam da će hrvatska Vlada kroz novčanu pomoć nastaviti pratiti ovaj projekt do njegovog završetka, iako ćemo za ... Read More »

BiH najgora po kvaliteti zdravstvene zaštite

doktorcrtani

BiH je na zadnjem mjestu po kvaliteti zdravstvene zaštite u 2014. godini, rezultati su istraživanja koje je u 36 zemlja proveo Health Costsumer Powerhouse. Od tisuću bodova BiH je osvojila 420 bodova što ju je stavilo na zadnje mjesto. Crna Gora se također nalazi na začelju ljestvice dva mjesta ispred BiH, a u kategoriju tri najlošije zemlje spada i Rumunjska. ... Read More »