Počela s radom nova medijska kuća u Hercegovini

60203_foto_pocela_s_radom_nova_medijska_kuca_u_hercegovini_800_533_85_c1

Prva internet-televizija u Hercegovini www.Prvi.tv od utorka, 23. prosinca, počinje s radom. Novinari nove medijske kuće na ovim prostorima u posljednjih mjesec dana su snimili desetke priloga, a prvi gosti u studiju redakcije Prvi.tv su bili poznati sportaši Ivan Dodig, Damir Beljo, Ivica Džidić, Boris Bošnjak. U prilozima izjave su dale brojne javne osobe iz političkog i kulturnog života, građani ... Read More »

BiH na raspolaganju milijarde maraka, a zemlja i dalje tone u sve dublje siromaštvo

Siromastvo-iskorijeniti-do-2030

Dok s jedne strane konstantno muku mučimo s praznim proračunima, rastom nezaposlenosti, propadanjem tvrtki, rastom siromaštva, s druge strane na raspolaganju nam stoje neiskorištene doslovce milijarde maraka namijenjene za razvojne projekte. Kako smo zemlja teško objašnjivih apsurda, svima je jasno, ali gore navedena situacija ipak spada u anale jer kako drukčije objasniti da u zemlji od oko četiri milijuna građana, ... Read More »

HOME.TV povodom blagdana daruje deset kulturnih sadržaja iz Hercegovine

tn0wi6jD_Kulturne_manifestacije_Hercegovine_475_316_85_s_c1

U naredna tri mjeseca, korisnici HOME.TV-a i videoteke imat će mogućnost besplatnog gledanja deset vrhunski snimljenih i produciranih kulturnih projekata iz cijele Hercegovine. U izvedbi Simfonijskog orkestra Mostar, u videoteci će se naći pet koncerata, i to Koncert etno glazbe, koncert Speak softly love, Božićni koncert, Hommage prof. Vasiliju Buzmakovu, te koncert Molitva, W. A. Mozarta, koji izvode zajedno sa ... Read More »

U Vladi HNŽ potpisivanje 104 ugovora u vrijednosti od 648 tisuća KM

m0WDYEyL_vlada_hnk_hnz_475_316_85_s_c1

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (Hrvatske mladeži bb, Mostar) danas u 14 sati upriličit će se potpisivanje ugovora o sufinanciranju s fizičkim i pravnim osobama kojima je, prema objavljenom javnom pozivu, odobreno sufinanciranje projekata preuređenja i zaštite zemljišta. Ukupno će biti potpisana 104 ugovora u iznosu od 648.000 KM. Inače, riječ je  o sufinanciranju projekata i ... Read More »

Trebinje, Stolac, Čapljina: Trokut kakvog nema na svijetu

trebinje-panorama-zima

Na području Trebinja, Stoca i Čapljine susreću se tri religije: katolička, pravoslavna i islamska gdje postoji i raznolika ponuda: gastronomska i kulturološka, sociološka i svaka druga. Na manjem prostoru više vjerskih objekata iz sve tri religije možda nema na svijetu. Iako se nalaze u susjednim državama, suradnja gradova i općina s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore sve ... Read More »

Počitelj i Međugorje se povezuju autocestom

medjugorje-pocitelj-dionica

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je dana 19. prosinca 2014. godine objavilo međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku predkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Međugorje. Poziv će biti otvoren do kraja siječnja 2015. godine. ”Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i ... Read More »

Mostarski studenti širokog srca obradovali štićenike izbjegličkog kampa u Tasovčićima

L4A7byH3_darivanje_800_600_85_c1

Humanitarna akcija  u okviru „Dana darivanja“ Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pod nazivom „Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“  uspješno je okončana  u subotu 20.prosinca  uručenjem 34 paketa hrane, higijenskih potrepština i odjeće štićenicima izbjegličkog kampa u Tasovčićima. Studenti sa svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru tijekom proteklog tjedna ponovo su pokazali  svoje široko srce i suosjećanje prema bližnjima u nevolji ... Read More »

Dramatično stanje: 30.000 Hrvata “nestalo” iz BiH od 2003. godine

PMsycoDA_hrvati_475_316_85_s_c1

Loša gospodarska situacija, nemogućnost osiguranja osnovnih uvjeta za život, nesiguran posao, rast životnih troškova, kao i vrlo zapaljiva politička atmosfera, ključni su razlozi zbog kojih Hrvati katolici u BiH u razdoblju nakon rata napuštaju svoje domove i odlaze u Hrvatsku ili zemlje Unije u potrazi za boljim životom, a statističke podatke o tomu, kao i uvijek, jedino vodi Katolička crkva. ... Read More »

Naknade za nezaposlene bit će isplaćene do Nove godine

jTFquNp2_nezaposleni_475_316_85_s_c1

Naknade Zavoda za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije u iznosu od 330 konvertibilnih maraka osobama koje su bile u radnom odnosu, a zatim  ostale bez posla bit će uplaćene između Božića i Nove godine, potvrdili su iz Zavoda. Hercegovačko-neretvanska županija broji 1142 takva slučaja. 330 KM Iz Odjela za financije Zavoda za zapošljavanje HNŽ-a naveli su kako već nekoliko godina prakticiraju uplatu ... Read More »