• Najviša mirovina u Federaciji BiH iznosi 2.174 KM, najniža 326 KM

  Najviša mirovina u Federaciji BiH iznosi 2.174 KM, najniža 326 KM

  Isplata mirovina za mjesec studeni počinje u petak, 7. studenoga, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO/PIO). Mirovine ostvarene temeljem...

 • Štednja u BiH dostigla 8,9 milijardi KM

  Štednja u BiH dostigla 8,9 milijardi KM

  ”Štednja u Bosni i Hercegovini godinama raste i dostigla je 8,9 milijardi KM”, izjavio je za Agenciju Fena, povodom Svjetskog dana štednje, izvršni tajnik Udruženja banaka BiH Mijo Mišić. ...

 • Započeli radovi na poslovnom inkubatoru u Zvirovićima

  Započeli radovi na poslovnom inkubatoru u Zvirovićima

  Nakon deset mjeseci od kada je krenula priča o otvorenju poslovnog inkubatora u poslovnoj zoni u Zvirovićima, proteklih su dana započeli radovi na izgradnji istog koji će se nalaziti na površini od 68...

 • Hrvatska od 1. srpnja spremna za Schengen

  Hrvatska od 1. srpnja spremna za Schengen

  ”Republika Hrvatska za potrebe čuvanja granica Europske unije nabavlja najsuvremeniju opremu, te bi do 1. srpnja iduće godine trebala biti spremna za ulazak u Schengensku zonu”, rekao je d...

 • BiH je najgora zemlja u regiji, skoro i u svijetu

  BiH je najgora zemlja u regiji, skoro i u svijetu

  Bosna i Hercegovina najlošija je u Europi, a među najgorima u cijelom svijetu po lakoći poslovanja. Izvješće “Doing Business” koje je uradila Svjetska banka o uvjetima poslovanja ove godine svrstalo j...

Najviša mirovina u Federaciji BiH iznosi 2.174 KM, najniža 326 KM

EL31ZcNV_penzioneri2_475_316_85_s_c1

Isplata mirovina za mjesec studeni počinje u petak, 7. studenoga, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO/PIO). Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok ... Read More »

Štednja u BiH dostigla 8,9 milijardi KM

kasica-prasica-razbijena

”Štednja u Bosni i Hercegovini godinama raste i dostigla je 8,9 milijardi KM”, izjavio je za Agenciju Fena, povodom Svjetskog dana štednje, izvršni tajnik Udruženja banaka BiH Mijo Mišić. Naveo je kako je to jedan vrlo respektabilan iznos, te da je štednja građana veća od plasmana, odnosno kredita koje građani podižu. ”To za nas znači povjerenje u bankarski sektor i ... Read More »

Započeli radovi na poslovnom inkubatoru u Zvirovićima

XclfytD3_zvirovici_475_316_85_s_c1

Nakon deset mjeseci od kada je krenula priča o otvorenju poslovnog inkubatora u poslovnoj zoni u Zvirovićima, proteklih su dana započeli radovi na izgradnji istog koji će se nalaziti na površini od 680 četvornih metara. Kako se moglo čuti tijekom obilježavanja početka radova, Općina je osigurala zemljište površine 5000 kvadrata te se obvezala osigurati sve potrebne priključke, vodu, struju, komunikacije. ... Read More »

Hrvatska od 1. srpnja spremna za Schengen

policija-bijaca-granicni-pr

”Republika Hrvatska za potrebe čuvanja granica Europske unije nabavlja najsuvremeniju opremu, te bi do 1. srpnja iduće godine trebala biti spremna za ulazak u Schengensku zonu”, rekao je danas potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Kako je priopćeno iz Vlade, Ostojić je, nakon sastanka Odbora za koordinaciju i nadzor Schengenskog instrumenta, pojasnio da zemlje članice Schengena odlučuju ... Read More »

BiH je najgora zemlja u regiji, skoro i u svijetu

cjpY7POJ_Zabrinutost_475_316_85_s_c1

Bosna i Hercegovina najlošija je u Europi, a među najgorima u cijelom svijetu po lakoći poslovanja. Izvješće “Doing Business” koje je uradila Svjetska banka o uvjetima poslovanja ove godine svrstalo je BiH na 107. mjesto među 189 zemalja svijeta. U ovogodišnjem izvješću naša zemlja pala je za tri mjesta, a svaki ozbiljni strani investitor koji pogleda ovo izvješće neće zaželjeti ... Read More »

Građani će od 2015. moći birati od koga će kupovati električnu energiju

vA0Cpj5P_dnevi_grmenja___janez_krizan_475_316_85_s_c1

Svi građani Bosne i Hercegovine od 1. siječnja 2015. godine moći će birati od koga će kupovati električnu energiju, čime će zbog konkurencije na tržištu, najvjerojatnije, doći do korekcije cijena struje za sve potrošače, potvrdio je za Dnevni avaz Risto Mandrapa, predsjednik Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK). Mandrapa je pojasnio da je riječ o primjeni regulative Europske unije ... Read More »

U Čapljini usporen rast nezaposlenosti

tražim-posao

Iako je još uvijek veliki priliv nezaposlenih na evidenciju čapljinske ispostave Službe zapošljavanja veliki, čak 90, u rujnu je došlo do blagog pada broja nezaposlenih. Koncem rujna bilo je 3.249 nezaposlenih, što je za 0,6 posto manje nego koncem kolovoza. Međutim, u odnosu na prošlogodišnji prosjek broj nezaposlenih je još uvijek za oko dvjesto osoba, odnosno 6,3 posto, veći od ... Read More »

Ministarstvo zdravstva HNŽ-a osiguralo 1.800 cjepiva protiv gripe

cjepivo

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i ove je godine, u cilju zaštite rizičnih skupina građana od gripe, osiguralo 1.800 doza cjepiva. Cjepivo će besplatno biti dostupno osobama koje boluju od kroničnih oboljenja pluća, bubrega, srca, šećerne bolesti i malignih oboljenja, bez obzira na starosnu dob i osobama starijima od 65 godina, priopćeno je iz županijske Vlade. ... Read More »

Košarka: Za zelenim stolom Čapljina-Grude 0:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nedjelju je startalo košarkaško prvenstvo Lige Herceg-Bosne. U Čapljini se trebala igrati utakmica između Čapljine i Gruda, međutim zbog propusta u licenciranju igrača službena utakmica nije igrana. Umjesto toga igrana je prijateljska koja je završila neriješeno. A kako smo saznali od Nike Batinića, glavnog tajnika KS Herceg Bosne Grude su za zelenim stolom pobijedile s 20:0 Utakmicu 2. kola ... Read More »

Nastavak uspješne suradnje SCM i načelnika Općine Čapljina, Smiljana Vidića

gNlirjf2_smiljan_vidic_001_475_316_85_s_c1

Načelnik Općine Čapljina je još jednom iskazao spremnost pomoći Studentskom centru Mostar. Naime, tijekom prošle akademske godine je Općina Čapljina sukladno proračunskim mogućnostima uplaćivala određen iznos prema SCM-u, pomažući rad ove javne ustanove te će s tom praksom nastaviti i ove godine. Prema riječima ravnatelja Studentskog centra, Dragana Mikulića, načelnik Općine Čapljina, Smiljan Vidić pokazao je spremnost za daljnju suradnju ... Read More »