BiH drugo najveće žarište epidemije ospica

ospice1

Bosna i Hercegovina je drugo najveće žarište epidemije ospica u dijelu svijeta koji pokriva Europski centar za cijepljenje – u europskim zemljama i zemljama koje su nastale raspadom SSSR-a – pokazali su novi podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Stručnjaci europskog ogranka WHO-a ističu da su zaprepašteni podacima prema kojima je u 2014. i prvim mjesecima ove godine u regiji registrirano ... Read More »

Sva domaća poljoprivredna dobra pronašla mjesto na EU tržištu

Poljoprivrednici

Svi bosanskohercegovački poljoprivrednici koji imaju barem dulum zemlje i osiguranu vodu za zalijevanje mogu se uključiti u projekt sadnje krastavaca-karnišona bez ikakvih ulaganja. Sva proizvedena roba će jamačno pronaći svoj plasman na tržištu Europske unije jer su dugoročni ugovori s europskim tvrtkama već potpisani. Zarada po dulumu zemlje iznosi između 5 i 7 tisuća KM s tim da poljoprivrednici mogu ... Read More »

VAPAJ OČAJNE MAJKE: Zašto Sud BiH mog bolesnog sina šalje u sigurnu smrt u Ukrajinu?!

viktorija-i-suprug-1

MOSTAR – Ime Viktorije Zvonić javnosti je vjerojatno potpuno nepoznato. I nema razloga da jedna posve ‘obična’ radišna žena koja je iz Ukrajine došla u BiH prije desetak godina i ovdje pronašla sreću bude ‘poznata’. Živjela je normalan život sa svojim suprugom u Gabeli, radila sezonske poslove u Međugorju, ali od lipnja 2014. sve se promijenilo i Viktorija sa svojom ... Read More »

Potrebno je sedam dana lijepog vremena da se u cijelosti završi projekt rekonstrukcije prometnice Trebižat-Zvirovići

asfalt-zvirovici-8

Potrebno je sedam dana lijepog vremena da se u cijelosti završi projekt rekonstrukcije regionalne ceste R425 od usjeka u Trebižatu do petlje u Zvirovićima, doznali smo od Antonija Križanca voditelja radova JP “Autoceste FBiH” na dionici autoceste na koridoru 5C od Zvirovića do Bijače. U izjavi za RPČ Križanac je kazao da bi cijela trasa prvim slojem asfalta trebala biti ... Read More »

HNK Čapljina-FK Bratstvo za oboljelog Marija Jurkovića

unnamed

U subotu (07. ožujak) počinje i natjecanje u Proljetnom dijelu Prve nogometne lige FBiH. HNK Čapljina u subotu na svojim Bjelavama dočekuje FK Bratstvo, a utakmica se igra s početkom u 14:30 h. Ova utakmica ima i humanitarni karakter i sav prihod od prodatih ulaznica ide za oboljelog Marija Jurkovića. Ova najava je ujedno i poziv svim ljudima dobre volje da ... Read More »

‘Kupila’ 30.178,50 KM uredskog papira

fakspapir

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Valentinu Stanišić tereti da je počinila kazneno djelo nesavjestan rad u službi, priopćeno je iz Suda. U optužnici se navodi da je Valentina Stanišić kao službena osoba u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH na radnom mjestu referent za nabavke-ekonom, izvršila ovjeru ispostavljenih faktura Co. Farmus-Commerce d.o.o. Sarajevo, iako je znala ... Read More »

Obljetnica prvog službenog spomena Hrvata

poveljakneztrpimir

Na današnji dan – 4. ožujka –  852. godine Knez Trpimir izdao je svoju Povelju, u kojoj se naziva “vladarom Hrvata po Božjoj milosti”. Prva je to isprava u kojoj se spominje hrvatsko ime: sebe naziva knezom Hrvata, a svoju državu državom Hrvata. Poznata i kao Trpimirova darovnica, Povelja je najstariji sačuvani spomenik hrvatskog prava. Ova isprava na latinskom jeziku, ... Read More »

Hercegovina bira najljepšu djevojku

miss-izbor-slike5

”Miss Hercegovine birati će se polovicom mjeseca travnja”, potvrdio je Zdravko Zubak iz Direkcije Izbora Miss BiH na Miss Svijeta za Bljesak.info. Proteklog vikenda održan je prvi casting za Miss u hotelu Brotnjo u Čitluku na koji se prijavilo osam djevojaka. Drugi casting će također biti održan za deset dana u istom hotelu, dok će na trećem castingu biti sve ... Read More »

Porastao broj nezaposlenih u BiH

mama-hvala-za-posao

Krajem siječnja ove godine u Bosni i Hercegovini je bilo 551.167 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja i u odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih osoba je veći za 4.033 ili 0,74 posto. Od ukupnog broja osoba koje traže zaposlenje, njih 279.614 ili 50,73 posto bile su žene. Nezaposlenost je povećana u Federaciji BiH za 2.868 osoba (0,73 posto), ... Read More »

Radulj: Stanje u pravosuđu BiH je alarmantno

u6pnt4wZ_49e7cb642e9d0ce2fa49f3bb45eed56c_475_316_85_s_c1

Zamjenik ministra pravosuđa BiH Srđan Radulj ocijenio je u izjavi Srni kako je utjecaj politike na Sud i Tužiteljstvo BiH ogroman te upozorio da je stanje u pravosuđu alarmantno. “Određene političke elite drže pod kontrolom ključne karike u ovim institucijama onemogućavajući bilo kakve promjene. Toliko nepravilnosti i nezakonitosti, koje se svaki dan događaju, prijete uništiti cjelokupan pravosudni sustav. Sada se ... Read More »